Juvelieru etiķete gredzenu nēsāšanā: noteikumi, kurus nepieciešams ievērot

Gredzeni tiek uzskatīti par vienu no senākajiem rotu veidiem. Ar to saistīti arī daudzi un dažādi etiķešu noteikumi par gredzenu nēsāšanu, kas cēlušies vēl no senajiem laikiem, un balstās uz maģisku pasaules uztveri.

Cik gredzenu sievietei ir jānēsā?

Katram gredzenam piemīt individuāls skaistums, un var saprast tos, kuri cenšas nēsāt pēc iespējas vairāk gredzenu. Tomēr etiķetes noteikumi ir stingri attiecībā uz gredzenu daudzumu uz rokām: kopējais to skaits nedrīkst pārsniegt trīs, turklāt uz vienas rokas var būt maksimums divi gredzeni. Tiek uzskatīts, ka dāmai ir tiesības nēsāt laulības un saderināšanās gredzenu, un vēl vienu, attiecīgi pēc savas izvēles.

LASI VĒL: Pazīstams juvelieris pateica, kā pārbaudīt zelta dārglietu īstumu mājas apstākļos

Lielāks daudzums gredzenu, kurus var ieraudzīt dāmai, vien liecina par viņas nezināšanu par etiķetes noteikumiem, vai arī apzinātu to pārkāpšanu. Pirmajā gadījumā, kad dāma pakļaujas mūsu sabiedrības pamata tradīcijām, bet cenšas vienlaicīgi nēsāt daudz gredzenus, tas liecina par gaumes trūkumu. Lieta tāda, ka pārāk liels gredzenu daudzums uz rokām neļauj radīt līdzsvarotu tēlu, tāpēc pat rūpīgi izvēlēta garderobe un aksesuāri var būt bezjēdzīgi, ja sievietes rokas ir apkrautas ar četriem un vēl vairāk gredzeniem.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru