Jūs zinājāt, ka daudzās pasaules slimnīcās pacientu ēdienkartē ir želeja? Tagad ēdīšu šo ēdienu biežāk!

Želatīna sastāvā ir  dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, tas satur 18  aminoskābes, tajā skaitā glicīnu un prolīnu, kuru ļoti nepietiek daudziem cilvēkiem. Bet tajā pašā laikā no tiem sastāv mūsu kauli un miesa.

Tas, vai mūsu ēdienkartē ir vai nav aminoskābes, ļoti ietekmē mūsu nagu, ādas un matu veselību. Aminoskābes ir atbildīgas par mūsu imunitāti un svara regulēšanu.

Klāt pie visām savām vērtīgām īpašībām, glicīns ir ļoti labs pretiekaisuma līdzeklis, tas palīdz sadzīt rētām un uzlabo miegu.

LASI VĒL: Mājās gatavots saldējums. 4 pagatavošanas varianti

Kāpēc slimnīcās to iekļauj ēdienkartē?

Tieši tāpēc. Un vēl, tāpēc, ka želeja ļoti labi uzsūcas organismā un tas it sevišķi palīdz tādos gadījumos, kad pacienta kuņģis nespēj normāli pārstrādāt parastu ēdienu. Pati par sevi želeja vēl maigi apvelk kuņģa sienas, uzlabojot tā elastīgumu. Želeja viegli uzsūc ūdeni un palīdz kuņģa – zarnu traktam nepārkalst.

Kas ir tik vērtīgs želejā?

Želatīns ir bagāts ar dzīvnieku olbaltumvielām ( ēd, karote satur 6 gr olbaltumvielu)

Palīdz ēdienam vieglāk pārstrādāties un novērš aizcietējumus.

Palielina locītavu elastīgumu un kaulu stiprumu.

Vērtīgs, ja jums ir alerģija uz kādu pārtiku.

Izvada toksīnus no orgarisma.

Satur kerotīnu, kas ir nepieciešams matiem, zobiem, nagiem un ādai.

Pateicoties kollegēnam, izlīdzina grumbas un nostiprina ādu.

Paātrina metobolismu un regulē svaru.

Šķir nākošo lapu un uzzini kā pagatavot tik ļoti vērtīgo želeju

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru