Ļoti garšīgs, maigs, lieliskas konsistences. Saldējums lieliski atsvaidzina. Mājas saldējums ir dabīgs, bez jebkādām ķimikālijām, ārkārtīgi pieprasīts!
Pirmā pamata recepte
Sastāvdaļas:
- 3 olas
- 70 grami cukura (var arī mazāk)
- 300 ml saldais krējums 30%
Pagatavošana:
- Atdaliet olas baltumus no dzeltenumiem.
- Atsevišķā traukā sakuliet olas baltumus ar šķipsniņu sāls.
- Atsevišķi sakuliet olas dzeltenumus ar cukuru.
- Atsevišķi saputojiet saldo krējumu.
- Samaisiet saldo krējumu, olas dzeltenumus, uzmanīgi pievienojiet olu baltumus. Pēc vēlmes maisījumam pievienojiet pildījumu.
- Ievietojiet saldētavā, un saldēšanas procesa laikā 2 – 3 reizes apmaisiet, lai neveidotos ledus kristāliņi.
- Garšīgs krējuma mājas saldējums būs gatavs pēc 5 – 6 stundām.
Otrā pamata recepte
Sastāvdaļas:
- 1 litrs saldā krējuma 32-35%
- 40 grami cukura
- 1 tējkarote vaniļas cukura
- 1 bundža iebiezinātā piena
- 1 ēdamkarote ātri šķīstoša želatīna
Izvēlieties kvalitatīvu iebiezināto pienu, tā sastāvā ir jābūt tikai pienam un cukuram, nekādām augu eļļām utt.
Pagatavošana:
- Iemērciet želatīnu uzbriešanai nelielā daudzumā ūdens.
- Visas pārējās sastāvdaļas samaisiet un sakuliet, aptuveni 2 minūtes.
- Izkausējiet želatīnu, to neuzvārot, pēc tam mazā strūkliņā ielejiet to maisījumā.
- Tagad ir jāturpina putot maisījumu, aptuveni 1 minūti, tā apjomam ir jāpalielinās divas reizes.
- Ir ļoti svarīgi nepārputot putukrējumu, savādāk saldējums sanāks trekns.
- Lieciet saldētavā. Maigs, samtains, krējuma mājas saldējums būs gatavs pēc aptuveni 5 – 6 stundām.
[…] LASI VĒL: Mājās gatavots saldējums. 4 pagatavošanas varianti […]