Mājās gatavots saldējums. 4 pagatavošanas varianti

Ļoti garšīgs, maigs, lieliskas konsistences. Saldējums lieliski atsvaidzina. Mājas saldējums ir dabīgs, bez jebkādām ķimikālijām, ārkārtīgi pieprasīts!

Pirmā pamata recepte

Sastāvdaļas:

  • 3 olas
  • 70 grami cukura (var arī mazāk)
  • 300 ml saldais krējums 30%

Pagatavošana:

  • Atdaliet olas baltumus no dzeltenumiem.
  • Atsevišķā traukā sakuliet olas baltumus ar šķipsniņu sāls.
  • Atsevišķi sakuliet olas dzeltenumus ar cukuru.
  • Atsevišķi saputojiet saldo krējumu.
  • Samaisiet saldo krējumu, olas dzeltenumus, uzmanīgi pievienojiet olu baltumus. Pēc vēlmes maisījumam pievienojiet pildījumu.
  • Ievietojiet saldētavā, un saldēšanas procesa laikā 2 – 3 reizes apmaisiet, lai neveidotos ledus kristāliņi.
  • Garšīgs krējuma mājas saldējums būs gatavs pēc 5 – 6 stundām.

Otrā pamata recepte

Sastāvdaļas:

  • 1 litrs saldā krējuma 32-35%
  • 40 grami cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 1 bundža iebiezinātā piena
  • 1 ēdamkarote ātri šķīstoša želatīna

Izvēlieties kvalitatīvu iebiezināto pienu, tā sastāvā ir jābūt tikai pienam un cukuram, nekādām augu eļļām utt.

Pagatavošana:

  • Iemērciet želatīnu uzbriešanai nelielā daudzumā ūdens.
  • Visas pārējās sastāvdaļas samaisiet un sakuliet, aptuveni 2 minūtes.
  • Izkausējiet želatīnu, to neuzvārot, pēc tam mazā strūkliņā ielejiet to maisījumā.
  • Tagad ir jāturpina putot maisījumu, aptuveni 1 minūti, tā apjomam ir jāpalielinās divas reizes.
  • Ir ļoti svarīgi nepārputot putukrējumu, savādāk saldējums sanāks trekns.
  • Lieciet saldētavā. Maigs, samtains, krējuma mājas saldējums būs gatavs pēc aptuveni 5 – 6 stundām.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru