Bīstamie sievietes ieradumi

Ir ļoti daudz dažādu pazīmju, kas liecina, ka tuvojas emocionālā bedre. Uzskaitīšu pašas biežākās.

Un tā, tev steidzami jāuzpilda sava bāka, ja:

1.Tevi tracina citi cilvēki. Nav svarīgi – tuvinieki vai svešie. Iespējams tu sociālajos tīklos ieraugi kādas publikācijas, un pat tās tevi tracina, kur nu vēl – tuvinieki.

2. Tu slikti guli, jo galvā lien sliktas domas. Tu nevari aizmigt. (Tas, ka nav iespējams pilnvērtīgi izgulēties naktī, iztukšo tevi vēl vairāk) Bezmiegs vienmēr ir iztukšošanās pazīme.

3. Tu slikti izskaties. Mūsu emocionālo stāvokli viegli var nolasīt pēc acīm. Ja skatiens apdzisis un nespodrs – laiks uzpildīties.

4. Tu pārāk maz ēd vai vispār aizmirsti paēst. Tev nav kad, tev tas nav svarīgi, parāk daudz visa kā, ko darīt. Tu staigā ar tukšu bāku un tukšu vēderu.

5. Tu ēd pārāk daudz, nešķirojot, kas nokļuvis tavā mutē, nejūtot ēdiena garšu. Bīstama pazīme, kas noved pie liekā svara un kompleksiem, protams arī gremošanas traucējumiem un slimībām.

6. Tev ir problēmas ar ēst gatavošanu – ēdiens sanāk negaršīgs vai nesanāk vispār. Gatavot nav laika, nav vēlēšanās un garastāvokļa. tas atkal nozīmē to, ka “jāuzpildās”.

7. Tev mājās mirst istabas augi. Tu it kā dari visu, kas tavos spēkos, bet augi negrib ne augt, ne ziedēt. Tas bieži notiek ar sievietēm, kuras nav mierā ar savu sievietes sūtību. Tas nozimē, ka laiks pievērsties sev.

8. Tev nav nekādas vēlmes nodarboties ar seksu. Nav un viss. Un jebkuri pieskārieni un mājieni šajā virzienā Tevi tracina. Tas var nebūt simptoms, ja tev arī iepriekš tas nav bijis vajadzīgs un nav interesējis. Taču, ja iepriekš esi dzīvojusi seksuāli pilnvērtīgu dzīvi un tagad tas nenotiek, tas ir signāls, ka laiks uzpildīties!

9. Tu slimo. Bieži vien slimība ir vienīgais veids, kā mūsu organisms var aizklaudzināties līdz zemapziņai un palūgt sev atpūtu. Ar varu piespiest mūs apgulties un atpūsties. Tāpēc jebkuras veselības problēmas – galvassāpes, iesnas, alerģijas, lūzumi, ir zvans, kas vēsta, ka steidzami par sevi jāparūpējas.

10. Tev ir slinkums. Tev negribas tīrīt māju, mazgāt traukus, pat – ieiet dušā – tas nozīmē, ka pienācis laiks atpūsties – un darīt to pareizi. Un pareizi nenozīmē “pasēdēt telefonā”.

11. Depresīvas un pesimistiskas domas. Ievēroji tādas? Ātri piepildīt sevi ar enerģiju, bez kavēšanās, kamēr sliktās domas nav materializējušās.

12. Tu nekādīgi nevari pamosties no rīta un pastavīgi vēlies gulēt. Tas ir pārpūles rezultāts un atkal signāls par to, ka laiks uzpildei.

13. Tu “noraujies” uz tuvajiem cilvekiem. Ja pēkšņi tu kliedz uz vīru, bērniem, vecākiem – pilnīgi noteikti kaut kas ir ne tā. tavi tuvie ne pie kā nav vainīgi. Tev laiks atpūsties.

14. Tu nevēlies komunicēt ne ar vienu. Sievietēm patīk satikties, parunāties. Kādai vislabāk patīk komunicēt ar savējiem, kādai – patīk sveši cilveki. Taču, ja sievietei negribas sarunāties vispār un tas ilgst vairāk kā pāris stundas, tad atkal jāceļ trauksme un kaut kas jādara lietas labā.

15. Tu nevēlies rūpēties par sevi. Kad tev slinkums ķemmēt matus, krāsoties, nomainīt nosmērēto blūzi, negribas pucēties. Kad jau simts gadus neesi uzsmērējusi krēmu sejai, tas nozīmē, ka atkal bāka ir tukša.

16. Tu visu savu naudu tērē uz citiem. Saņēmi algu, vīrs iedeva naudu un tu aizgāji uz veikalu. Ko nopirki? Meitai kleitu, dēlam – Lego, vīram kreklu, mājai jaunus aizkarus, produktus, samaksāji īri… un nauda beidzās! Un sev? Neko! Nekas neiepatikās, naudas nepietika, laika nebija. Bīstams simptoms.

17. Tev neko negribas. Veikalā tev nekas nepatīk – ne kleitas, ne apavi, ne rotas, ne grāmatas. Tev jautā, ko lai tev uzdāvina, bet tu nezini, ko tev gribās. Arī bīstami.

18. Tu sev nepatīc. Ne ķermenis, ne seja, ne mati. Negribas skatīties spogulī, vēl jo vairāk – fotogrāfēties. Jā, protams, daudzām no mums ne viss šajā ziņa ir ideāli un ir kur tiekties, taču šādas pazīmes ir tās, kam vērts pievērst uzmanību.

19. Paaugstināta trauksmes sajūta. Tu izjūti paniku, centies visu kontrolēt. Krūtis spiež bailes, uztraukums – bet neko nevari izdarīt? Tātad esi iztukšota un tev nav iekšējā spēka.

20. Ērts apģērbs. Tu izvēlies apģērbu ne pēc principa “patīk”, bet gan pēc ērtuma, attaisnojoties ar to, ka tā vieglāk pastaigāt ar suni, grīdu uzmazgāt, tāpēc, ka nebūs žēl to notraipīt. Tu atkal esi aizbraukusi šķērsām.

21. Pārāk ātrs temps. Tev ir sajūta, ka nevis dzīvo, bet skrien – tad uz darbu, tad uz bērnudārzu, tad – pakaļ tramvajam. Un pat vannā ej – kā armijā. 60 sekundēs paspēt visu? Tātad laiks sabremzēties un atpūsties.

22. Galvā ir pārak daudz “vajag”. Man tas jāizdara, man tas jāpaspēj, man jābūt tur un tur…… Esi uzmanīga, tu atkal dodies ne tur…

23. Visu pati. Kā tikko tevī ir vēlme visu izdarīt pašai, tāpēc, ka neviens to neizdarīs normāli – tā kā tu. tad, kad sāc pārdzīvot, ka tev nav četru, sešu roku, lai visu paspētu. Kā tikko tu pārstāj lūgt palīdzību un uzticēties citiem, tu ļoti ātri nodedzini visus savus “uzkrājumus un enerģijas rezerves”.

Sagribēji visu pati izdarīt? Esi gatava tam, ka jāuzpilda sevi būs arī pašai. Tavā vietā to patiešām neviens cits neizdarīs.

24. Apspriešana un nosodīšana. Noķēri sevi brīdī, kad atkal jau apspried kādu? Apspriedi valdību, kaimiņienes, nosodīji kādu, kurš ir ne tāds un dara nepareizi? Vari uzskatīt, ka ar vienu rokas vēzienu esi sadedzinājusi savas spēku rezerves. Var jau būt, ka tajā brīdī tev ir interesanti un jautri, taču pēc tam atnāks pilna iztukšošanās sajūta.

Vai kādā no punktiem tu ieraudzīji sevi? Ja atbilde ir JĀ, tad steidzami uzpildīties! Steidzami dod sev iespēju pagulēt vannā – mierīgi, bez domām, bez steigas. Atrodi laiku pastaigāties dabā, gar jūru, pa mežu, labāk – vienatnē. Palasi grāmatu, noskaties labu, romantisku filmu.

Izdari sev ko labu, patīkamu, to, ko, iespējams, citi uzskata par laika nosišanu un mazvērtīgu. Tev tas būs pats vērtīgākais. Ja rīkosies tā, kā pieņemts sabiedrībā, un darīsi tikai to, kas ir “vērtīgs un vajadzīgs” – gaidi problēmu.

Ļoti bieži tās sievietes, kuras daudzu gadu garumā dzīvojušas bez šīs degvielas, režīmā “vajag, jādara, svarīgi”, strādājot no rīta līdz vakaram, bez brīvdienām, domā, ka var to visu kompensēt ar divām nedēļām atvaļinājuma. Gadu “noroc” sevi un savu veselību, bet pēc tam divu nedēļu laikā pie jūras, pludmalē un būsi kā no jauna piedzimusi? Nē, tu kļūdies, tā tas nestrādā.

Es zinu ļoti daudzus gadījumus, kad sievietes ir aizgājušas no augstiem amatiem, labas algas, kas izsūkuši visus spēkus….un gadus divus, trīs neko nedarījušas. Vispār neko! Gulējušas,ēdušas, pat mājās neko nedarījušas. Pilnīga degradācija? Nē! Simptoms tam, ka viņas iztērējušas savus spēkus vēl pāris gadus uz priekšu. Un organisms prasa atpūtu tādā, kategoriskā formā. Ja tam iedot to, ko tas prasa, neizjūtot vainas apziņu – ar laiku spēki atjaunosies. Ja, protams, tajā laikā piepildīt sevi, saudzēt, auklēt, lutināt. Taču labāk tādas situācijas nepieļaut.

Negaidi pilnu visu sistēmu motoru apstāšanos. Tāpat kā ar mašīnu – pastavīgi velti laiku sev, rūpējies par sevi un seko trauksmes zvaniņiem. Atceries, ka rūpēhoties par sevi, tu rūpējies arī par saviem mīļajiem, tuvajiem cilvēkiem! Īpaši aktuāli tas ir jaunajām māmiņām, kas radušas sevi izdzīt un pamest uz daudziem gadiem. Tādā veidā neviena sieviete nevarēs darīt laimīgus ne savus bērnus, ne vīru.

Atradi sevī kadu no pazīmēm? Sāc veltīt laiku sev tūlīt! Tieši tagad. Ja pazīmes ir daudzas, met visus savus darbus pie malas un sniedz pati sev pirmo palīdzību.

P.S. Ir ļoti daudz lietas, kas tev var palīdzēt sevi uzlādēt. vajag tik gribēt, palūgt un tās pašas atnāks!

Autors: Olga Vaļājeva no grāmatas: «Исцеление женской души»

Tulkoja: Ginta FS

Avots: gintafiliasolis.wordpress.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru