Aukstas rokas un kājas, troksnis ausīs, reiboņi un biežas galvassāpes, reakcija uz laika maiņu – tās visas ir pazīmes asinsvadu elastīguma zudumam

Vispārējais asinsvadu garums organismā ir vairāki desmiti tūkstoši kilometru. No to elastīguma ir atkarīgs visa organisma stāvoklis.

Daudzas smagas saslimšanas sākas tieši no asinsvadu slimībām – holesterīna atliekām tajos un aizkaļķošanās, asinsvadu traucējumi hipertensijas, kapilārā tīkla izžūšana vecuma dēļ, kas tiek uzskatīts par organisma novecošanās cēloni.

Asinsvadu darbību pasliktina arī aptaukošanās kopā ar mazkustīgu dzīvesveidu.

Aizsargāt un stiprināt asinsvadus var tikai ar kompleksiem mēriem, kas ietver sevī racionālas ēšanas organizēšanu, regulāras fiziskas slodzes, kas trenē asinsvadu tīklu, ūdens procedūras, kā kontrastduša, terpentīna un ārstnieciskās vannas. Atsakieties no treknas, ceptas barības, asām piedevām, alkohola. Smēķēšana ir asinsvadu ienaidnieks numur viens.

Izvēlieties augu barību. Asinsvadiem ir nepieciešams katru dienu uzņemt vitamīnus C, P (rutīna), kas lielā daudzumā atrodami vīnogās, sīpolos, ķiplokos, paprikā, mellenēs, upenēs, zaļajā tējā, priežu mizā.

Iekļaujiet savā ēdienkartē barības antioksidantus – citrusaugļus, burkānus, pētersīli, baltās sēnes. Tās ir kā imūnaizsargs jūsu asinsvadu sieniņām.

Nikotīnskābes avots, kas tik ļoti nepieciešams asinsvadiem, ir vistas un truša gaļa, baltās sēnes, griķi, kalmāri, menca u.c.

Svarīgu lomu asinsvadu stiprināšanā spēlē arī pārbaudīti tautas medicīnas līdzekļi.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru