Ārsta ieteikums tiem, kuriem ir vairāk par 50 gadiem: “Lai sirds miega laikā neapstātos…”

Hipertonijas ārstēšana ar linsēklām

Linsēklas satur liellu daudzumu neaizstājamās omega-3 taukskābes. Šīs vielas organisms nespēj sintezēt patstāvīgi, tās jāuzņem līdz ar barību. Un tomēr, mūsdienu cilvēka uzturā ir kritiski mazs omega-3 taukskābju daudzumus, dietologi iesaka palielināt tā uzņemšanu ar treknu zivju vai speciāli piedevu lietošanu – zivs eļļas kapsulas. Tomēr linsēklas reti tiek norādītas kā neaizvietojamo taukskābju avots, neskatoties uz to, ka taukskābju saturs linsēklās ir līdz 25 % no svara.

Tam ir savi iemesli: linsēklas ir salīdzinoši lētas, atšķirībā no izreklamētajām pārtikas piedevām, tāpēc tās no komerciāla skatupunkta nav izdevīgi propagandēt. Omega-3 linsēklās ir ne tikai tikpat efektīva, bet bieži vien arī ātrāk uzsūcas, jo sēklu apvalks pasargā taukskābes no bojājumiem saules gaismas vai skābekļa ietekmē.

Omega-3 taukskābes veicina augsta blīvuma lipoproteīdu līmeņa palielināšanos asinīs, kas ir paaugstināta holesterīna un ateroskleroizes atlieku veidošanās uz asinsvadu sieniņām profilakse. Tādā veidā asinsvadi nesašaurinās aterosklerozes dēļ, asinsrite netiek izjaukta un asinsspiediens kļūst stabils.

Linsēklas lieto iekšķīgi – pa trīs ēdamkarotēm dienā, iepriekš tās virtuves kombainā sasmalcinot. Tās var pievienot salātiem, tās var uzbirdināt uz sviestmaizēm.

  • Saskaņā ar Amerikas zinātnieku veiktajiem pētījumiem, papildinot savu ēdienkarti ar linsēklām, var palielināt dzīves ilgumu vidēji par pieciem gadiem. Linsēklas samazina pēkšņas nāves risku sirds un asinsvadu patoloģijas dēļ, novērš onkoloģiskus jaunveidojumus.

Linsēklu pozitīvās īpašības – normalizē tauku vielmaiņu, stiprina asinsvadu sieniņas, aknu aptaukošanās profilakse, asinsspiediena samazināšana. Turklāt linsēklu apvalkā esošajām šķiedrvielām piemīt absorbējošas īpašības, kas pastiprina šlaku un toksīnu izvadi, stimulē zarnu pašattīrīšanos.

Pirms jebkura preparāta, līdzekļa vai ārstēšanas metodes izmantošanas, obligāti konsultējieties ar ārstējošo ārstu!

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru