Ārsta ieteikums tiem, kuriem ir vairāk par 50 gadiem: “Lai sirds miega laikā neapstātos…”

Ārsts izstāstīja, kā izārstēt hipertoniju reizi par visām reizēm! Katram, kuram ir pāri par 50 gadiem: “Lai sirds miegā neapstātos, …..Arteriālā hipertensija ir slimība, kam raksturīgs augsts asinsspiediens, apgrūtināta asinsrite asinsvadu caurteces samazināšanās dēļ.

Visbiežāk sastopama cilvēkiem vecumā no 40 gadiem, bet pēdējā laikā hipertonija nav retums arī jaunu cilvēku vidū. Saslimšanas briesmas ir tādas, ka pirmajos etapos tā ir bez simptomiem – bez skaidriem datiem par asinsspiediena līmeni turēt aizdomās hipertoniju ir praktiski neiespējami. Stadijā, kad asinsspiediens nāk līdz ar kakla un sejas apsārtums, galvassāpes un citas negatīvas parādības, hipertonija prasa medikamentozu ārstēšanu.

Linsēklas

Arteriālās hipertensijas iemesls ir iedzimta dispozīcija, asinsvadu saslimšana, hronisks stress, alkohola pārmērīga lietošana, smēķēšana. Riska faktori slimības attīstībai – pārlieku liela sāls daudzuma lietošana uzturā, aptaukošanās, paaugstināts holesterīna līmenis asinīs, sistēmiskas slimības.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru