8 personīgas lietas, kuras ārsti iesaka mainīt daudz biežāk, nekā mēs esam pieraduši

Vannas sūklis

Sāksim ar nepatīkamām ziņām vannas sūkļu mīļotājiem: dermatologi ieska vispār atteikties no šo higiēnas priekšemtu lietošanas, jo tie ir ideāla vieta  dažādu kaitīgu mikroorganismu izplatībai.

Ja jūs nevarat iedomāties dušu bez iemīļotā vannas sukļa, tad lūk, daži vienkārši noteikumi tā lietošanai.

Vannas sūkli izžāvējiet katru dienu.

Neizmantojiet vannas sūkli uzreiz pēc skūšanās.

Nekad nemazgājiet ar vannas sūkli seju un ķermeņa intīmās vietas.

Vannas sūkli mazgājiet aptuveni vienu reizi nedēļā.

Regulāri mainiet vannas sūkli: 1 reizi 2 mēnešos vannas sūkļus no sintētiskiem materiāliem, reizi 3 – 4 nedēļās vannas sūkļus no dabīgiem materiāliem.

Gultasveļa

Vidējais statistiskais cilvēks katru dienu miegā izdala aptuveni 250 mililitrus sviedru. Pievienojiet tam atmirušās ādas daļiņas, putekļu ērcītes, dažāda veida sēnītes un jūs sapratīsiet, ka jūsu gulta nav nemaz tik tīra un ērta, kā jums likās. Tieši tāpēc speciālisti iesaka gultasveļu mainīt vismaz reizi nedēļā, bet, ja jūs guļat kails vai arī pirms miega neejiet dušā, tad pat biežāk.

Skuvekļi

Strikti runājot, skuvekļi jāmaina tad, kad tie slikti slīd un neskuj matiņus. Tomēr, kā jebkurš cits priekšmets vannasistabā, skuvekļi uzkrāj atmirušās ādas daļiņas, baktērijas un kosmētisko līdzkeļi paliekas. Tas viss kontaktā ar ādu var izraisīt kairinājumu (atcerieties nepatīkamos sarkanos punktiņus, kas parādās pēc skūšanās). Tāpēc vidēji speciālisti iesaka skuvekļus mainīt pēc katrām 5 – 7 lietošanas reizēm. Lai paildzinātu skuvekļa dzīvi, vajag obligāti to noskalot ar karstu ūdeni un glabāt sausā vietā.

Vannas dvieļi

Pat neskatoties uz to, ka mēs vannas dvieļus izmantojam pēc dušas, uz tiem tik un tā paliek atmirušās šūnas un ādas mikrofloras pārstāvji, kas paaugstināta mitruma apstākļos ļoti ātri vairojas. Tieši tāpēc speciālisti iesaka vannas dvieļus mazgāt ik pēc katrām 3 – 4 lietošanas reizēm.

LASI VĒL: Jaunie noteikumi: ko lidojot drīkst ņemt rokas bagāžā un ko nedrīkst!

Roku dvieļi

Kārtīga un regulāra roku mazgāšana ir viens no galvenajiem personīgās higiēnas postulātiem. Tomēr ne mazāk svarīgs ir tas fakts, kā mēs rokas susinām. Tā kā roku dvieļus izmanto biežāk un lielāks daudzums cilvēku,  nekā tas ir ar vannas dvieļiem, tad rokas dvieļi ir jāmaina kā minimums ik pēc pāris dienām (katru dienu lielās ģimenēs) vai arī jāizmanto papīra dvieļi. Pēdējos, starp citu, mediķi uzskata par vishigiēniskāko roku susināšanas veidu.

Avots: zacep.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru