5 fakti, kas liks jums zaudēt vēlmi sēdēt ar sakrustotām kājām

3. Ja jūs ilgi sēžat ar sakrustotām kājām, tas var negatīvi ietekmēt jūsu stāju. Ilgstoša esamība šādā pozā izraisa zemākās mugurkaula daļas izkropļošanos. Kā arī jums var parādīties sāpes mugurā. Lai no tā izvairītos, ārsti iesaka kājas sakrustot nevis ceļu apvidū, bet gan pie potītēm.

4. Īpaši kaitīga šī poza ir grūtniecēm. Tās pašas slodzes uz sirdi dēļ asinīs var nebūt pietiekami daudz skābekļa.

5. Ir pierādīts, ka kāju sakrustošana nover pie īslaicīgas asinsspiediena paaugstināšanās. Saspiežot asinsvadus, mēs burtiski spiežam asinis uz sirdi, un tāpēc sirdij rodas liela slodze.

6. Jogi tic, ka šī poza negatīvi ietekmē cilvēka enerģētiku. Tādā stāvoklī enerģiju plūsma starp enerģētiskajiem organisma centriem, čakrām, tiek pārklāta, un tas negatīvi izpaužas uz kopējo pašsajūtu.

Protams, nevajag paniski baidīties no kāju sakrustošanas uz neilgu brīdi, jo mūsu organisms pats liek mums laiku pa laikam mainīt pozu. Kad mums kļūst neērti, mēs mainām kāju stāvokli, pat neaizdomājoties, tas ir, zemapziņas līmenī.

LASI VĒL: Ja suns nolaizīja tev kāju vai roku, tā ir īpaša zīme. Kā saprast savu suni

Ja jūsu darbs lieks jums ilgstoši sēdēt darba vietā, tad centieties pēc iespējas biežāk piecelties kājās. Ne retāk kā reizi pusstundā. Tas palīdzēs izvairīties no asinsrites traucējumiem.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru