13 slēptās pazīmes, kas liecina par nopietnām veselības problēmām

  1. Grumbuļainas ausu ļipiņas

Lai gan grumbuļainas ausu ļipiņas visbiežāk liecina par novecošanos, pētījumos tika pierādīts, ka šāda parādība var liecināt par paaugstinātu risku saslimt ar sirds slimībām. Saskaņā ar kādu pētījumu, ja jums uz ausīm ir izteiktas krokas, tas ir viens no pirmajiem rādītājiem, ka iespējamas koronārās artērijas slimības.

Protams, ka nav nepieciešams lieku reizi satraukties par to, ka esat pakļauti slimības riskiem, taču nekad nenāks par ļaunu kārtējo reizi pārbaudīt savu veselību.

  1. Nokarājušies “maisiņi” virs plakstiņiem

Šo procesu neizraisa tikai vecums. Kādi Jaunzēlandē veiktie pētījumi liecina, ka šāda parādība esot iespējama arī nervu problēmu gadījumā, kā arī tad, ja ir dažādas saslimšanas un traumas, vai arī tās var rasties saules staru ietekmē. Reizēm situācija var tik traki saasināties, ka tā var nelabvēlīgi ietekmēt arī redzi.

Visbiežāk iemesls šādai situācijai ir arī pārlieku daudz ādas acu rajonā, kad piepamst ādas daļa virs acs. Ja jums šāda nokarājusies āda ir jau kopš bērnības, tad nav nekādu pamatu satraukumam. Taču, ja gadījumā izmaiņas manāmas pēkšņi, tās kļūst nesimetriskas vai arī sakrīt ar pārējiem simptomiem (galvassāpes, redzes pasliktināšanās), iesakām nekavējoties vērsties pie ārsta.

  1. Vairogdziedzera palielināšanās

Varētu šķist, ka jums ir sapampis kakls, un tā iemesls ir nepareiza gulēšana vai jebkāds cits banāls iemesls, bet tā reizēm nemaz nav.

Taču, ja jums gadījumā kakls palicis anomāli liels, tas var liecināt par problēmām ar vairogdziedzeri, kas aiz sevis var nest daudzus citus ne visai patīkamus simptomus – garastāvokļa maiņas, krasas pulsa un ķermeņa temperatūras maiņas. Šādā gadījumā pieraksts pie endokrinologa būs tieši laikā.

  1. Neglīti nagi

Lielbritānijas Nacionālajā veselības dienestā (NVD) apgalvo, ka nagi spēj ļoti daudz ko pastāstīt par cilvēka veselības stāvokli, tādēļ nekādā gadījumā nedrīkst ignorēt to formu, dažādus veidojumus uz tiem un krāsu.

Ja nagiem pāri izveidojušās horizontālas līnijas, tas var liecināt par nepareizu uzturu vai nesen pārciestu slimību.

NVD arī apgalvo, ka gadījumā, ja nagi sāk atgādināt karotītes formu vai arī augot tiek vērsti uz augšu, tas var liecināt par anēmiju.

  1. Īsas un “izmirstošas” uzacis

Jūs noteikti iedomājāties – ja jau uzacis kļūst plānākas un “retākas”, tas tikai liecina par vecuma iestāšanos.

Ja gadījumā uzacis sāk pastiprināti izkrist no to iekšējās daļas, tas var liecināt par problēmām ar vairogdziedzeri – hipoterioze, kas ietekmē hormonus un vielmaiņu. Lai gan hipoterioze parasti tiek saistīta ar vispārējo ķermeņa matu izkrišanu, nevajadzētu uzreiz diagnosticēt sev šāda veida slimību.

  1. Dzelteni acu baltumi

Ļoti bieži dzeltenīgi acu baltumi var liecināt par organisma nogurumu. Taču, ja jūsu acu baltumi ilgstoši saglabājas dzelteni vai arī paliek tādi brīžos, kad sākat, piemēram, skriet, tas var liecināt par tautā labi zināmo “dzelteno kaiti”.

Kādā publikācijā tiek rakstīts, ka dzeltenā krāsa acu baltumos rodas pārmērīgi augstā žults pigmenta bilirubīna daudzuma dēļ organismā.

  1. Iedegums bez atrašanās saulē

Ja jūsu āda paliek tumšāka, lai gan nemaz nerādāties saulē, tas var liecināt par retu slimību, kuru dēvē par Adisona jeb bronzas slimību, kurai arī raksturīgs ir nogurums un vārgums. Par laimi, šī slimība ir ārstējama.

  1. Raupja āda

Keratozes, proti, tieši raupja un biezāka āda noteiktās ķermeņa zonās, parasti nav nekas ļaundabīgs. Taču, līdzko āda kļūst tāda pēc parādīšanās saulē, tas var liecināt par agrīnu ādas vēža stāvokli jeb pirmsvēža ādas slimību.

Ir divu veidu keratozes – seborejas un aktīniskā.

Seborejas keratoze – tie ir labdabīgi, dzimumzīmēm līdzīgi ādas veidojumi ar brūnu, reizēm raupju, pāris milimetru piepaceltu virsmu. Šī slimība skar ļoti daudzus cilvēkus. To parasti nemēdz ķirurģiski ņemt nost, ja nu vienīgi cilvēkam rodas vēlme estētiskos nolūkos no tās atbrīvoties.

Aktīniskā keratoze, kuru mēdz dēvēt arī par saules keratozi, parasti izpaužas ar zvīņveida vai ar krevelēm pārklātu ādas izaugumu jeb ādas bojājumu. No šiem ādas izaugumiem parasti mēdz ķirurģiski atbrīvoties, lai nerastos slimības izplatības risks.

Taču, nekādā gadījumā nepieņemiet diagnozes paši uz savu galvu, jo tam ir nepieciešami ārsti, turklāt ne vienmēr šādi izaugumi mēdz nozīmēt to ļāunāko.

  1. Bieža lūpu plaisāšana

Parasti lūpas sāk plaisāt laika apstākļu maiņas ietekmē – aukstu ziemas vēju vai saules klātbūtnē.

Ja plaisā lūpu kaktiņi, tas var liecināt par cinka un B grupas vitamīnu trūkumu, vai arī pārāk daudz vitamīna A.

  1. Sejas apsārtums

Periodisks ādas apsārtums uz vaigiem un deguna ir bieža parādība sievietēm, kas ir vecumā no 30 līdz 55 gadiem. Visbiežāk iemesls šai parādībai ir asinsvadu darbības traucējumu rezultāts mūsu organismā, ko var izraisīt stress, pikantu ēdienu lietošana uzturā, vai arī bieža uzturēšanās saulē.

Taču, ja apsārtums uz sejas novērojams ārkārtīgi bieži, tas var būt ādas slimības simptoms. Slimība ir zināma kā rozācija, un šādā gadījumā ārsta konsutlācija ļoti noderētu.

  1. Zosāda

Keratoze pilaris – ādas slimība, kurai raksturīga ādas kairinājuma rezultātā izveidojusies nemitīga zosāda. Šai slimībai pašlaik nav nekādu medikamentu, bet ir iespējams samazināt tās simptomus, neizmantojot ikdienā līdzekļus, kuru sastāvā ir ziepes, lietojot mīkstinošos krēmus un eļļas, kā arī uzmanīgi atbrīvojoties no atmirušajām ādas šūnām ar skrubju palīdzību.

Ja zosāda jums nerada nekādas problēmas un netraucē, nav nepieciešamība vērsties pēc palīdzības pie ārsta.

  1. Aukstas kājas

Ja jums nemitīgi salst kājas, tas var liecināt par dažādām problēmām ar asinsvadiem.

Turklāt, ja jūsu ekstremitātes bez jebkādiem iemesliem bieži mēdz salt, tas var būt saistīts ar Reino sindromu jeb Reino slimību, kas parādās dažādu autoimūno traucējumu gadījumā. Taču, ja ir šis sindroms, tad ekstremitātes mēdz mainīt arī krāsu.

Ja esat novērojuši jebkurus augstāk minētos sindromus arī sev, iesakām neatlikt vizīti pie ārsta uz vēlāku laiku. Vienmēr ir ļoti svarīgi novērts problēmas jau to saknē, lai pēcāk nebūtu jācīnās ar smagām sekām.

Neaizmirstiet arī dalīties ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru