Gribat izaudzināt veselu bērnu? Iemāciet viņam ēst veselīgi!

Lielākajai daļai vecāku visgrūtākais bērna audzināšanas posmā ir jautājums par bērna ēdināšanu, jo parasti bērns izvēlas ēst tikai to, kas viņam garšo, reizēm atsakoties ēst jebko, kas ir veselīgs un viņa  organismam nepieciešams. Lieki pieminēt, ka uzturā lietojamai pārtikai jābūt patiešām kvalitatīvai un labai, jo no tā atkarīga jūsu bērna labklājība. Taču kā lai iemāca savam bērnam ēst veselīgi un pareizi?

Parasti vecāki dikti grēko, jo cenšas saviem bērniem nodrošināt visu to, kas viņiem patiešām garšo: picu, makaronus, cīsiņus. Reti kurš bērns ar neviltotu prieku ēd dažādas zupas un putras, dārzeņus un kotletes. Taču nebēdājiet, ja arī jūsu bērns ir pārāk izvēlīgs, jo mums ir pāris padomi, kas ļaus mainīt viņa ieradumus.

Jūsu rādītais piemērs ir pamatu pamats. To saprot visi vecāki, taču realizē tikai aptuveni 10 % no viņiem. Ļoti daudzi vecāki nav gatavi mainīt savus ieradumus pat tad, ja runa ir par viņu atstāto ietekmi uz saviem bērniem. Taču, līdzko nonākat līdz pusdienu gatavošanai un saprotat, ka nepieciešams izdabāt pilnīgi visiem, reizēm pat gatavojot vairākus dažādus ēdienus, pajautājiet sev – vai gadījumā mainīties pašam nebūtu daudz vieglāk?

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru