Zinātnieki apgalvo, ka šampāniešu glāze ir salīdzināma ar ieguvumu, ko sniedz laba pastaiga

2. Normalizē asinsspiedienu

Polifenoli, kas atrodami šampānietī, saskaņā ar pētījumiem, notur asinīs slāpekļa oksīda molekulas. Tās uzlabo asinsriti, uztur asinsvada sieniņu tonusu, paplašina tās un palielina asins pieplūdi. Tādā veidā glāze šampānieša spēj normalizēt asinsspiedienu.

3. Samazina insulta risku

Zinātnieki Džeremija Spensera vadībā arī speciāli sāka pētīt to, kā polifenoli no šampānieša ietekmē smadzeņu šūnas. Noskaidrojās, ka tās rada spēcīgu neiroaizsargājošu darbību, tas ir, uzlabo apmaiņas procesus smadzenēs un novērš neironu bojāšanu, paaugstinot noturību pret insultu.

4. Palīdz piesātināt šūnas ar skābekli

Šampānietis, precīzāk, tajā esošie polifenoli uzlabo asinsriti, un tas nozīmē, ka veselīgās vielas, tai skaitā arī skābeklis, daudz ātrāk nonāk līdz organisma šūnām. Skābeklis aktivizē smadzeņu darbību, pozitīvi ietekmējot prāta darbību un tā rezultātus. Atkal jau, atgādinām par mērenību – no šampāniešu pudeles ik dienas gudrāks nekļūsi (kaut arī dzīve, iespējams, kļūs jautrāka).

5. Uzlabo gremošanu

Polfenoli, ar kuriem šampānietis ir tik bagāts, gremošanas sistēmā spēlē probiotiķu lomu. Tie spēj palēnināt patogēnās mikrofloras augšanu un attīstību kuņģī, tad vajadzīgās bifidobaktērijas un paktobaktērijas tie negatīvi neietekmē.

6. Novērš holesterīna veidošanos

Šampānietis, sarkanvīns un daži citi tumšās krāsas produkti, pateicoties polifenolam, neļauj holesterīnam nosēsties uz asinsvadu sieniņām. Turklāt tie aizsargā pret aterosklerozi, diabētu un Alcheimera slimību – apgalvo zinātnieki no Jēlas Universitātes medicīnas skolas, kuri šo tēmu pēta jau vairākus gadus no vietas.

7. Palēnina novecošanos

Varenās polifenola antioksidantās īpašības šampānietī un sarkanajā vīnā aizsargā organisma šūnas no priekšlaicīgas novecošanās, ko izraisa brīvo radikāļu kaitīgā ietekme.

Tas ir svarīgi! Der ne tikai franču, bet arī šampānietis «Советское шампанское»

Džeremijs Spensers no Redinga universitātes atzīmē, ka noderīgs ir ne tikai “īsts” franču šampānietis, bet arī lētāki dzirkstošā vīna veidi – prosecco un kava.

LASI VĒL: Kāpēc jūsu māla trauki var izraisīt vēzi un citus sarežģījumus. Skaisti nenozīmē droši!

No savas puses piebildīsim, ka dakteris Džeremijs diez vai zin par «Советского шампанского» eksistenci, savādāk viņš noteikti to iekļautu sarakstā. Tāpēc, ka pēc klasiskās receptes, tas tiek darināts no vajadzīgā vīnogu veida – pinjo-nuār, pinjo-menjē un šardonē (vismaz, ir jātaisa, un arī agrāk tā bija – saskaņā ar Valsts Standartu. Bet tagad informācija jāprecizē pēc noteiktā ražotāja, kura ražoto šampānieti jūs pērkat).

Tikai ņemiet vērā: mēs esam pret to, lai jūs patiešām veselīgās pastaigas nomainītu pret šampānieti. Labāk tā: pastaigājāt, bet pēc tam  – šampānietis, lai noderīgums būtu lielāks. Vai arī otrādi.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru