Zinātnieki apgalvo, ka šampāniešu glāze ir salīdzināma ar ieguvumu, ko sniedz laba pastaiga

28-2-1

Tas, ka viena, vai pāris sarkanā vīna glāzes ir veselīgas (un pat aizstāj stundu, kas pavadīta sporta zālē), mums jau sen ir skaidrs. Tagad zinātnieki ir ķērušies klāt šampānieša īpašību pētīšanai, un pastāstīja mums, ka tas pats par sevi arī ir noderīgs. Dabīgi, ja tas tiek samērīgi lietots. 

LASI VĒL: Kad atbrauksiet uz viesnīcu, noteikti uz rokturiem uzlieciet glāzes. Jūsu pašu drošībai!

Šampānieša pozitīvo iedarbību uz organismu var salīdzināt ar pastaigu svaigā gaisā: tas uzlabo asinsriti, normalizē asinsspiedienu, samazina holesterīna līmeni. Mēs uzskatām, ka šis ir tas retais gadījums, kad mēs saņemam vērtīgu informāciju tieši laikā.

1. Šampanietis samazina insulta un sirds-asinsvadu saslimšanu risku

Zinātnieku grupa no Redingas universitātes (Lielbritānijā) noskaidroja, ka pāris šampānieša glāzes labvēlīgi ietekmē asinsvadu sieniņas, attiecīgi, mazina insultu un sirds-asinsvadu saslimšanu risku.

Izrādās, ka šampānietis, tāpat kā sarkanvīns, satur pietiekoši daudz polifenolus, kas sniedz viņam veselīgās vielas. Galvenais polifenolu avots – tās ir sarkanās un tumšās vīnogas. Šampānieti kā reiz taisa no tumšajām vīnogām – pinjo-nuār un pinjo-menje – pievienojot šardonē, baltās šķirnes. Bet balts šampānietis sanāk tāpēc, ka vīnogu sulai no tumšajām šķirnēm neļauj  pieskarties miziņai – tieši tā sniedz vīnam nokrāsu.

“Parastajā baltvīnā polifenolu, kā zināms, nav. Bet šampānietī, kas izgatavots no tumšo un balto šķirņu vīnogām, tas ir pietiekoši”, – stāsta dakteris Džeremijs Spensers, pētnieku grupas vadītājs.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu! 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru