Ziedi un vainagi kapiem var izraisīt vēzi

Veselības pētījumi cilvēkiem, kuri pakļauti augstām stirola devām, parādīja riska palielināšanos leikēmijas un limfomas rašanās procesā, ģenētiskos traucējumus baltajos asinsķermenīšos. Ir vesela virkne pierādījumu, ka stirols palielina risku saslimt ar aizkuņģa dziedzera un barības vada vēzi.

Pēc tam, kas ziedi un vainagi kapos zaudē savu labo izskatu, tos, kā likums, sadedzina. Tāds utilizācijas veids ir neparasti bīstams cilvēku veselībai, jo īpašu bērnu. Sadegot mākslīgie ziedi apkārtējā vidē izdala smagos metālus un dioksīnus.

Dioksīni negatīvi ietekmē cilvēka reproduktīvo veselību un attīstību, grauj imūnsistēmu, izraisa hormonālos traucējumus un vēža saslimšanas. Un tagad iedomājies, cik tonnas mākslīgo darinājumu katru gadu tiek sadedzinātas pēc kapsētu uzkopšanas darbiem, un kādu triecienu tas sniedz tavai un tavu bērnu veselībai!

Lūk, kāpēc ir steidzami jāpārtrauc nest mākslīgos ziedus uz kapiem. Ne tikai zinātnieki, bet arī baznīcas jau kuro gadu aicina atteikties no tādu ziedu izmantošanas kapsētās.

Jau sen ir jāsaprot, ka, jo vairāk mēs piesārņojam atmosfēru, jo īsāks ir mūsu ceļš uz kapu. Ir daudzas drošākas alternatīvas, kā godināt mirušos. Nomaini mākslīgos ziedus ar dzīviem ziediem, kaltēto ziedu kompozīciju, papīra ziediem, dzīviem augiem un tamlīdzīgi.

Vai šī informācija pārliecināja tevi nenest mākslīgos ziedus uz kapsētu? Noteikti padalies ar draugiem ar šo rakstu. Nepieļauj graujošas kļūdas baznīcas svētku laikā.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru