Ziedi un vainagi kapiem var izraisīt vēzi

Cilvēki labprāt iegādājas dažādas mākslīgo ziedu kompozīcijas kapiem, jo uzskata tos par skaistiem, ilgstošiem, tādiem, kas neprasa nekādu apkopi. Nopirku, noliku un visu nākamo gadu varu par to nedomāt. Tomēr šī tradīcija var izraisīt graujošas sekas.

Mākslīgie ziedi kapsētā

Šādiem secinājumiem ir zināms pamatojums. Lūk, par ko nesen paziņoja zinātnieki: “Paraža likt mākslīgos ziedus un mirušo kapiem ir jāpārtrauc uz visiem laikiem – tā rada nopietnas briesmas, kas saistīta ar vēža audzēju rašanos”.

Kā parādīja pētījums, mākslīgo ziedu un vainagu sastāvā ir ķīmiskas vielas, kas veicina onkoloģisko slimību rašanos. Pēc speciālistu teiktā, rotājumus kapiem taisa no atlikumiem, kas paliek pāri naftas produktu ražošanas procesā. Tādās izejvielās slēpjas īpaši agresīvas ķīmiskās vielas.

Pievilcīgā spilgtā krāsa tiek sasniegta ar anila krāsvielām, kas izraisa galvas reiboņus, galvassāpes, vājumu.

Kāti, ziedi un citi dekoratīvie mākslīgo ziedu elementi tiek izgatavoti no plastmasas, visbiežāk PVC, kas ir ārkārtīgi toksiska. Ziedu vidiņi un smalkais dekors tiek izgatavots no putoplasta, kas, uzkarsējoties saulē, izdala kancerogēnu vielu – stirolu.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru