Viltīgās olbaltumvielas aktivizē vēža šūnas un veicina novecošanos! Lūk, kas jāizdara jau šodien…

Gaļa, kura ir tik ļoti bagātīga ar aminoskābēm, stimulē oblaltumvielu sintēzi un šūnu augšanu, tajā pašā laikā palēlinot novecojušu un slimu šūnu novākšanu. Pastāvīga šādu procesu aktivizēšana organismā veicina onkolģisku un sirds-asinsvadu saslimšanu attīstību, iekaisumu procesus, diabētu, aterosklerozi, kā arī ievērojami samazina dzīves ilgumu.

Un, lai arī šie procesi ir svarīgi, tomēr tos vajadz sabalansēt. Labākais veids – augšanas olbaltumvielu, precīzāk pākšaugu lietošana. Pākšaugi ir sievietes veselības un skaistuma krātuve. Tie ir bagāti ar B grupas vitamīniem, vitamīu A, satur folijskābi, kalciju un dzelzi.

Pākšaugi satur nozīmīgu fitoestrogēnu daudzumu, kas aizpilda estrogēna trūkumu dāmu organismā. Bet estrogēns atbild par sievišķīgumu, reproduktīvo funkciju un skaistā dzimuma noskaņojumu. Pākšaugu noderīgums ir vienkārši nenovērtējams!

Pākšaugos atrodamas organismam nepieciešamās barības šķiedras: šķīstošas, kas nomāc kancerogēnus un toksiskās vielas, un nešķīstošās, kas veicina gramošanas procesus un rada sāta sajūtu. Turklāt pākšaugi ir lieliska barības vide veselīgajiem mikroorganismiem tavā ķermenī. Piesātināta noderīgā mikroflora – vesels tavs ķermenis!

Ilgdzīvošanas noslēpums ir ārkārtīgi vienkāršs: lai dzīvotu ilgi un laimīgi, iemīli pākšaugus!

Redakcijas padoms

Pirms gatavošanas pākšaugi ir rūpīgi jānomazgā un jāpārbauda. Pākšaugu vārīšanā ir jāņem vērā divi obligāti nosacījumi! Pirmkārt, lai pākšaugi ātri un vienmērīgi izvārītos, tie iepriekš ir jāiemērc aukstā ūdenī. Otrkārt,ēdienam ar pākšaugiem gatavošanas laikā nevajag pievienot papildus sastāvdaļas ar skābu garšu. Tāda iedarbība var sabojāt visgaršīgāko pākšaugu ēdienu – tu neiegūsi kārumu, bet gan savārījušos putru.

Pareiza, racionāla ēšana ir veselības un ilgdzīvošanas ķīla! Saglabā šo noderīgo rakstu un padalies ar to ar draugiem.

Avots: vkurselife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru