Neizdzerta kafija, netīri trauki un zeķes zem gultas? Psihologi to izskaidro tā… Bardaka mīļiem šis raksts noteikti patiks

Zeķes zem dīvāna

Šķiet, ka elpot smārdu no zeķēm, kas mētājas zem gultas, ir pēdējā nevīžības stadija. Bet psihologi tā nedomā. Pēc speciālistu apgalvojumiem, zeķu krāvums zem gultas liecina par to, ka šis cilvēks parasti ir ļoti taupīgs. Viņš jūtas pilnīgi pārliecināts tajās dienās, kad citi ar nepacietību skaita dienas līdz algai. Turklāt šāda pārliecība rodas dēļ biezas naudas paciņas esamību. Turklāt šāda personība ir spējīga kļūt par izcilu ģimenes cilvēku.

Nemazgāti logi, putekļi uz palodzēm

Cilvēkam, kura mājā uz palodzēm ir putekļi un ir netīri logi, piemīt vientulības sajūta un depresija. Viņš neapzināti vēlas palikt ēnā, slēpjoties no apkārtējās pasaules. Taču šim cilvēkam ir milzīgs potenciāls radošuma ziņā, un, ja skumjas nenogalinās visas viņa vēlmes, viņš varēs gūt panākumus.

Nekārtība nav bezsistēmas un nevīžības pazīme

Mūsu priekšstati par simetriju un stingru kārtību ir virspusēji. Kārtojot vienā vietā, mēs radam nekārtību citā. To ir viegli izskaidrot nākamajā piemērā. Jums šķiet, ka ir jāiegādājas vēl dažas bikses, lai tādu garderobes priekšmetu pietiktu visiem dzīves gadījumiem. Jūs tos pērkat. Un tad izrādās, ka visas drēbes jau nevar salikt skapī. Jūs izmetat lieko apģērbu atkritumu tvertnē. Jā, mājā ieviesta kārtība, bet aiz loga viss kļuva tikai netīrāks.

Kā izsakāss fiziķis Ādams Frenks, Visums ir haoss, un tā ir barga dzīves patiesība. Tad kā mēs varam panākt pilnīgu kārtību savā mājā, ja tas ir pilnīgi pretrunā ar Visuma dabu? Un, lai cik centīgi mēs to nedarītu, diez vai viss izdosies bez izņēmuma, jo kaut kas noteikti notiks ne tā kā vajadzētu. Ko darīt? Vienkārši samierināties ar šīs pasaules haotisko dabu un pārstāt nosodīt cilvēkus, kas dzīvo nekārtībā.

Šķiet, ka ideālā tīrība ir produktivitātes un efektivitātes ķīla. Pretēji veselajam saprātam tā tas nepavisam nav. Mājas bardaks neliecina par saimnieku slinkumu un nevīžību. Patiesībā tā dzīvo radoši un drosmīgi cilvēki. Un, ja uz cilvēka rakstāmgalda ir bardaks, tas nenozīmē, ka viņš strādā slikti. Viņš strādā smagi un efektīvi, viņam vienkārši nav laika visu sakārtot.

Jau sen nekārtība asociējas ar radošo ģenialitāti. Bardaka apstākļos lielāko daļu dzīves pavadījuši tik lieli prāti kā Einšteins, Dāls, Tjurings. Sakārtot dzīvoklī nav pa spēkam pat Džoanai Roulingai. Jā, šo cilvēku dzīve ir pilna ar haosu, bet tas netraucēja viņiem kļūt par izcilām personībām.

Un beigās atcerēsimies Alberta Einšteina vārdus par to, ka, ja nekārtību uz galda mēs varam asociŗt ar nekārtību galvā, tad ko nozīmē tukšs galds …

avots: nastroenie.plus

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru