Lūk, kas jādara, ja kādam cilvēkam blakus tika uzlieta skābe. Šis ir jāzina visiem!

Ja viela ir pulverveida, to ir iespējams nokratīt nost no ādas.

Mediķi brīdina, ka nekādā gadījumā nevajag tērēt laiku, meklējot veidus, kā neitralizēt skābes radīto ietekmi, ja jūs tiešām nezināt, kā to darīt.

Visiedarbīgākais līdzeklis – apliet apdeguma vietu ar lielu daudzumu ūdens, lai kliedētu skābes koncentrāciju un samazinātu dedzināšanu. Ja pa rokai ir tikai minerālūdens, derēs arī tas.

Apdeguma vieta ar ūdeni jālej ne mazāk kā 20 minūtes. Sekojiet līdzi tam, lai zem cietušā neuzkrātos ūdens peļķe, kurā ir skābe.

Centieties ļoti uzmanīgi ņemt nost skābes skartos apģērba gabalus. Pēc iespējas ātrāk sauciet neatliekamo medicīnisko palīdzību. Pārliecinieties, vai cietušais elpo un ir pie samaņas.

Ja skābe ir iekļuvusi cilvēkam acīs, skalojiet tās ar nelielu auksta ūdens strūklu vismaz 10 minūtes. Rūpīgi jāskalo plakstiņi gan no iekšpuses, gan ārpuses.

Neļaujiet cietušajam skarties klāt acīm, jo uz viņa rokām joprojām var atrasties skābe. Nekādā gadījumā neņemiet ārā kontaktlēcas.

Sekojiet līdzi tam, lai skalošanas laikā netīrais ūdens neietek veselajā acī. Palūdziet cietušajam turēt tīru drāniņu virsū otrai acij. Steigšus dodieties uz slimnīcu.

Noteikti neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem. Šī ir informācija, kas mūsdienu pasaulē, bēdīgā kārtā, ir pat ļoti svarīga.

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru