Ko nozīmē, ja pazūd gredzens? Ļoti svarīgi ir šo iegaumēt!

Mēs visi dažreiz kaut ko pazaudējam. Pazaudētā lieta ir ļoti dārga mūsu sirdij, it īpaši ja tā ir dāvināta vai arī, ja ar to ir saistītas daudzas atmiņas. Diemžēl gredzeni arī laiku pa laikam pazūd. Tautas gudrība vēsta, ka tas nenotiek nejauši.

Apaļās formas rotājumi jau izsenis ir tikuši uzskatīti par sarežģītiem priekšmetiem. Tos izmantoja piebūrumos, lāsta uzlikšanā un citos rituālos. Tiem piedēvēja amuletu īpašības, un vēl tika uzskatīts, ka caur tiem var tikt nodota īpašnieka enerģija, jo apaļā forma to saglabā daudz labāk par jebkuru citu.

Ko nozīmē, ja pazūd gredzens? 

Tiek uzskatīts, ka pazaudēt gredzenu – tā ir slikta zīme. Kopā ar to īpašnieks zaudē daļu no savas enerģijas un dzīvības spēku. Jo īpaši uzmanīgi tautas gudrība iesaka attiekties pret sudraba un zelta rotājumiem. Zinošs un ļaunu nodomu pilns cilvēks zinot, kam pieder zaudētā lieta, var tādējādi uzsūtīt lāstu.

Ja pazaudētā lieta bija zelta, tad runāja, ka no cilvēka ir novērsusies veiksme. To varēja izlabot šādi: tuvam, patiesam cilvēkam lūdza kompensēt zaudējumu ar no visas sirds dāvinātu gredzentiņu. Tad tas pārņēma aizsarga funkcijas uz sevi, un tika uzskatīts, ka negatīvā iedarbība ir neitralizēta.

Ir vēl arī iedrošinošs ticējums, kas saistīts ar tādu zaudējumu. Ja gredzentiņš ir pazudis brīdī, kad tā īpašnieku piemeklēja nepārtrauktas nepatikšanas, tad tika uzskatīts, ka kopā ar zaudēto rotu, arī nepatikšanas atstāja viņu.

Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru