Katrs, kurš izmanto foliju cepšanai, pieļauj milzīgu kļūdu! Obligāti izlasiet

Bet tieši tas notiek, kad jūs uzsildāt foliju līdz augstai temperatūrai. Karstuma dēļ metālā veidojas sīkas skaidiņas, no kurām daļiņās atdalās un nonāk ēdienā. Ar neapbruņotu aci tās redzēt nav iespējams, un jūs tās apēdat!grilling-tin-foil

Ķīmiska izskalošana.

Pat, ja daļiņas neatdalās, jūs tik un tā varat nejauši izraisīt ķīmisku alumīnija izskalošanos, izmantojot gatavošanā noteiktas garšvielas vai skābus produktus (piemēram, citronus).

Dakteris Essams Zubaidi ir atklājis, ka tikai viena ēdiena pagatavošanā, kurā tika izmantota alumīnija folija, var atdalīties līdz pat 400 mg alumīnija!

“Jo augstāka temperatūra, jo lielāka izskalošana. Alumīnija foliju nedrīkst izmantot ēdiena pagatavošanā un nedrīkst izmantot kopā ar tomātiem, citrona sulu un garšvielām”.

Vispasaules veselības organizācija par maksimālo pieļaujamo alumīnija devu ir noteikusi 60 mg.

Jūs elpojat metālus.

Nepavisam nav obligāti norīt šo metālu, lai tas nokļūtu mūsu organismā. Ja jūs neaizspiežat ausis un degunu, cepot ēdienu folija uz restītēm, tad alumīnija daļiņas var nonākt jūsu ķermenī pa elpošanas ceļiem.

Uzsildīšanas procesā izdalās dūmi, kuros ir mikroskopiskas alumīnija daļiņās, kuras ir vienkāršāk par vienkāršu ieelpot un pat nepamanīt!

Ir skaidrs, ka smagie metāli ir bīstami veselībai. Lūk, daži ieteikumi, kā pasargāt sevi no šīs indes:

1.Neizmantojiet alumīnija foliju virtuvē, un punkts! To var izmantot tikai, lai ietītu aukstus produktus ledusskapī. Un tad arī – labāk izmantojiet stikla glabāšanas traukus.waxpaper

  1. Neglabājiet folijā garšvielas, tomātus un citrsaugļus. Skābe izskalo alumīniju tieši jums uz šķīvja!
  2. Izmetiet alumīnija traukus. Kā ir iespēja, nopērciet katliņus no nerūsējošā tērauda. Var arī lietotus.
  3. Pēc iespējas nomainiet alumīnija foliju ar pārtikas pergamentu.

Avots: lifter.com.ua

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru