Kas notiks, ja 5 minūtes saspiedīsiet īkšķi?

Kārtīgi aplūkojiet savu roku – ko jūs tajā saredzat? Refleksologi redz veselu virkni bioloģiski aktīvo punktu, kas, saskaņā ar dažādiem pētījumiem, sniedz cilvēkam varu pār savu ķermeni un noskaņojumu.

Īkšķis

Īkšķis nes visas jūsu problēmas un lēmumus. Tas atbild par nemieru un galvassāpēm. Tādēļ, ja jūtaties nomākti, satraukti un bieži nervozējiet, kā rezultātā sāk sāpēt galva, saspiediet īkšķi (taču ne pārāk stipri). Veiciet šādu darbību apmēram piecas minūtes. Refleksologi ir pārliecināti, ka tas palīdzēs mazliet “atvēsināt” gan galvu, gan prātu.

Rādītājpirksts

Šis pirksts kontrolē muskuļu sāpes, kā arī vilšanās, baiļu un apmulsuma sajūtas. Pēc Minesotas Universitātes veikto pētījumu datiem – pacienti, kas cieš no muskuļu un muguras sāpēm, liecināja, ka pēc refleksoloģijas seansu beigām jutuši atvieglojumu un veselības uzlabojumus. Ar otru roku saspiediet (taču ne pārāk stipri) rādītājpirkstu, veicot šo darbību vismaz piecas minūtes.

Vidējais pirksts

Ja jūs jūtaties daudz vairāk noguruši nekā jebkad iepriekš, paspiediet vidējo pirkstu. Tas palīdzēs arī brīdī, kad esat ļoti aizkaitināti vai nervozi. Pētījumi pierādījuši, ka tas palīdz pazemināt asinsspiedienu un spēj relaksēt organismu.

Zeltnesis

Zeltneša spiešana palīdz cīnīties ar negatīvām emocijām un bēdām. Ne pārāk stipri saspiediet zeltnesi vismaz piecas minūtes. Neaizmirstiet saglabāt mieru un sekot līdzi savai elpošanai.

Mazais pirkstiņš

Mazais pirkstiņš ir atbildīgs par jūsu pašvērtējumu, stresu un nervozitāti. Ja jums patīk pašiem sevi noniecināt un vienmēr nolikt pie vietas savas vērtības, jums noteikti vajadzētu piecu minūšu garumā saspiest savu mazo pirkstiņu. Paralēli centieties atmest liekās domas un koncentrēties uz pozitīvām lietām.

Plauksta

Ar otras rokas pirkstiem saspiediet plaukstas vidusdaļu un ar apļveida kustībām pamasējiet to, paralēli nepieciešams veikt trīs dziļas ieelpas un izelpas. Saskaņā ar refleksologu sacīto, plaukstas centrs ir jūtu un emociju pārvaldnieks. Pētījumu rezultātā atklājās, ka regulāra plaukstas masēšana palīdz cīnīties ar sliktu dūšu, spriedzi, caureju un aizcietējumiem.

Kopā saspiestas plaukstas

Šo žestu ļoti bieži izmanto meditācijas laikā. Tas palīdz koncentrēties, savest kārtībā savas domas un jūtas. Plaukstas, kas saspiestas kopā, palīdz uzlabot visa organisma asinsriti.

Neaizmirstiet dalīties arī ar citiem lasītājiem!

 Avots: vrutmilife.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru