Kādēļ gurķu lapas paliek dzeltenas un sakalsts? Un ko var darīt lietas labā?

Kādēļ dzeltē gurķu apakšējās lapas?

Gurķu lapu dzeltēšana

Ļoti bieži problēmas sākas tieši ar gurķu apakšējām lapām, jo stresa situācijās augs cenšas palīdzēt visperspektīvākajām auga daļām – tām, kas atrodas augšpusē, jo tās sniedz ražu. Tieši tādēļ ļoti bieži apakšējo lapu dzeltēšana ir pavisam dabīgs process, nevis kādas slimības rezultāts.

  1. Nepietiekošs apgaismojums. Veseli gurķu stādi parasti ir kā noklāti ar lapām. Tieši tādēļ nav jābrīnās, ka saule nespēj tikt pie gurķu apakšējām lapām. Tādā veidā augs dabīgi atbrīvojas no liekā.
  2. Nepareiza laistīšana. Kā jau mēs minējām iepriekš, nepareiza auga laistīšana var izraisīt lapu dzeltēšanu.
  3. Nosalšana. Auksta gaisa rezultātā pirmās cieš apakšējās lapas.
  4. Barības vielu deficīts. Apakšējo lapu dzeltēšana visbiežāk liecina par magnija, kālija un fosfora deficītu. Lai šo situāciju labotu, vislabāk ir izmantot kompleksās barības vielas mēslojums. Tādā veidā jūs samazināt risku, ka tiek izmantots nepareizs mēslojums.
  5. Sēnīšu slimības. Tieši apakšējās lapas parasti ir pirmās, kas tiek pakļautas Fusarium sēnēm, pitiozei un citām sēnīšu slimībām. Šajā gadījumā stāds kļūst vājš un slimīgs. Inficētās lapas nepieciešams nekavējoties noņemt un sadedzināt, lai neinficētu pārējo auga daļu vai citus stādus.
  6. Sezonas beigās gurķu lapas, tāpat, kā visi citi augi, paliek dzelteni un novīst. Tas ir pavisam dabīgs process, par kuru nebūt nevajadzētu satraukties.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru