Vesels saraksts dažādu problēmu, kuras iespējams atrisināt ar aktivētās ogles palīdzību. Šis jāzina ikvienam!

  1. Līdzeklis cīņā pret meteorismu un vēdera pūšanos

Ikviens no mums zina, kas ir gāzes vēderā. Cilvēks 24 stundu laikā izjūt vēdera pūšanos vidēji 14 reizes – tā ir pavisam normāla parādība. Taču, ja jūs moka meteorisms un sāpīga vēdera pūšanās, tad aktivētā ogle būs tas, kas jums ir vajadzīgs. Pētījumi ir pierādījuši, ka aktivētās ogles lietošana pirms ēdienreizes spēj ievērojami samazināt vēdera pūšanos pēc maltītes.

  1. Samazināt holesterīna līmeni

Augsts holesterīna līmenis divtik palielina iespēju saslimt ar sirds un asinsvadu slimībām. Kādā pētījumā tika pierādīts, ka tie cilvēki, kas mēneša garumā katru dienu uzņēma uzturā ap 8 g aktivētās ogles, spēja samazināt kaitīgā holesterīna daudzumu asinīs pat par 41%, bet labais holesterīns palielinājās pat par 8%. Un nekādu blakusparādību!

  1. Uztur veselas nieres

Katru dienu jūsu nieres attīra pa 115 – 140 litriem asiņu, gala rezultātā saražo 1 – 2 litrus urīna, kas sastāv no atkritumiem un liekā šķidruma.

Kopā ar aknām nieres spēj nodrošināt vislabāko dabā zināmo attīrīšanas sistēmu. Diemžēl cukurs, sāls, dzīvnieku izcelsmes olbaltumvielas, tauki un konservanti var novest pie slimībām un nieru mazspējas. Tā kā aktivētā ogle izvada urīnu un citus urīnvielas toksīnus, tā spēj nodrošināt labu nieru veselību.

  1. Ātrs palīgs cīņā pret saindēšanos ar ēdienu

Saindēšanās ar pārtiku ir ļoti izplatīta parādība. ASV vien gada laikā parasti tiek fiksēti ap 48 miljoni šādu gadījumu. Viens no veidiem, kā pasargāt sevi no vemšanas, sliktas dūšas, caurejas un sāpēm vēderā – aktivētās ogles lietošana pirmo simptomu gadījumā.

Aktivētā ogle tiek rekomendēta pārtikas saindēšanās gadījumos, jo tā spēj ļoti ātri neitralizēt toksīnus.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru