Kādas 3 indes saskaņā ar budismu saindē jūsu dzīvi?

  1. Mantkārība

“Ne dzīve, un arī ne bagātība, kā arī ne vara nepadara cilvēku par vergu, bet tikai viņa piesaiste dzīvei, bagātībai un varai”. (Buda)

Mantkārība pie cilvēka atnāk dažādās formās, piemēram, skumjas, slāpes, tieksme, iekāre, vēlme, motivācija. Bet visbiežāk tā parādās kā nespēja palaist vaļā.

Galvenais mantkārības iemesls ir tas, ka mēs vislielāko baudu saskatām materiālās lietās, un tas mums liek pie tām turēties visiem spēkiem. Galu galā mēs nokļūstam brīvprātīgā verdzībā. Ja jūs kaut ko vēlaties sasniegt, tad vispirms ir jabūt gatavam no tā atteikties.

Tikt galā ar mantkārību palīdz pašdisciplīna un apmierināšanās ar to, kas jums jau ir.

  1. Naids

“Naidu nevar pieveikt ar naidu. Vien mīlestība uzver naidu. Tas ir mūžīgs likums”. (Buda)

Naids – tā ir ārkārtīgi cietsirdīga un liktenīga emocija. Parasti tai līdzi nāk spēcīgas dusmas, kas iznīcina personību psihiski un/vai fiziski. Naids ir lipīgs. Tā saindē visu visapkārt. Nepaspēsiet ne pamirkšķināt, kā iegrimsiet indīga naida jūrā, bet piedošanas krasts būs tālu.

Naida, nicinājuma un dusmu galvenais iemesls ir aizkaitināmība. Iemācieties to sevi saturēt, pirms tas sāk valdīt pār jums.

Vienīgais veids, kā cīnīties ar naidu, ir piepildīt sirdi ar mīlestību, piedošanu un pieņemšanu.

  1. Nezināšana

“Pat prātīgs cilvēks būs dumjš, ja viņš pats nepilnveidosies”. (Buda)

Dažiem liekas, ka nezināšana ir svētlaime, bet budisti to uzskata par universālu ļaunumu. Šī īpašība parādās tādos veidos kā maldi, nezināšana un paviršība. Nezināšana iemānīs jūs bezdibenī, kur apkārt būs tikai tumsa.

Tā rodas tad, kad cilvēki koncentrējas uz nepareiziem situācijas aspektiem, un izdara pieņēmumus bez cēloņa un seku analīzes.

Tikai cilvēku un apkārtējo priekšmetu patiesas jēgas meklēšana var kļut par to gaismu tuneļa galā, kas izvedīs jūs no nezināšanas tumsas.

Budisms ir atvērts visiem cilvēkiem, neatkarīgi no vecuma, dzimuma, rases, kastes vai pārliecības. Šī mācība palīdz kļūt par apzinīgu un līdzcietīgu cilvēku, kurš spēj izrādīt labsirdību un ciena visas dzīves formas. Saprotot kaitīgumu, kuru šie trīs budisma ļaunim var nodarīt jums un apkārtējiem, rodas neticami spēcīgs dvēseles attīstības instruments.

Lai labsirdība attiecībā pret citiem cilvēkiem palīdz jums iegūt mieru sevī pašā. Izvairieties no ļaunuma, un tas noteikti ietekmēs jūsu dzīvi!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru