Kādas 3 indes saskaņā ar budismu saindē jūsu dzīvi?

Budisms – tas ir dievišķs ceļš uz garīgu apgaismību. Šī reliģija mums māca, ka visas dzīvās būtnes ir radītas vienlīdzīgas. Viss, ko mēs radām ar savu esamību, atgriežas pie mums karmas veidā.

Budisti uzskata, ka pasaulē ir 3 galvenie ļaunumi (vai indes), no kuriem mums ir jāizvairās: mantkārīgums, naids un nezināšana. Šīs indes izplatās visur, saindējot itin visu visapkārt, tāpēc tikai apzināta izvairīšanās no tām var sniegt apgaismību.  

Budisms, ko dibinājis Sidhārta Gautama (Buda), ir reliģija, kuru praktizē visā psasulē, it īpaši Āzijas valstīs. Tas ietver sevī meditāciju kā savas patiesās dabas un apkārtējās realitātes iepazīšanu. Budisti pastāvīgi cenšas attīstīt sevī tādas īpašības kā labsirdība, līdzcietība un apzināšanās, kā arī meklē savu ceļu uz garīgu apgaismību.

Šī mācība ir praktiska un saprotama. Budisti tic, ka viss mainās, un nekas nav mūžīgs. Buda mums māca, ka viss šajā pasaulē ir savstarpēji saistīts. Ja jūs ap sevi radāt sāpes un ciešanas, tās negatīvi ietekmē visu dzīvo. Pēc karmas likumu, viss šis negatīvs pēc tam atgriezīsies pie jums, radot nelaimes. Lūk, kāpēc budisms māca cilvēkiem būt atbildīgiem par savu dzīvi un izvairīties no ļaunuma.

Saskaņā ar budismu pasaulē ir trīs galvenie ļaunumi, no kuriem ir jāizvairās.

Šķir nākošo lapu un uzzini, kas indē mūsu dzīvi

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru