Kā pareizi mazgāt veļu, lai to nesabojātu?

zagrujaem-baraban-mashinky-na-poloviny

Ieteikumi, kurus nepieciešams zināt jebkurai saimniecei!

Dārgu mazgāšanas līdzekļu izmantošana. Ņemiet vērā to, ka pie daudzām mums labi ierastām lietām ir arī daudz ekonomiskāki alternatīvie varianti. Piemēram, vārīta sāls spēj atgriezt drēbēm košumu, bet krīts palīdz atbrīvoties no taukainiem traipiem. Saimniecības ziepes spēj izbalināt un notīrīt pleķus. Citronu sula palīdzēs mīkstināt un aromatizēt drēbes.

LASI VĒL: Lūk, kādēļ veļas mazgājamā mašīnā kopā ar veļu liek dzijas kamolus: atjautīgas saimnieces padoms

Peldkostīmu mazgāšana veļas mašīnā. Peldkostīmus, peldbikses, kā arī jebkādus citus apģērba gabalus, kas pagatavoti no elastāna un spandeksa, kategoriski aizliegts mazgāt veļas mazgājamā mašīnā. Mazgāt drīkst tikai un vienīgi ar rokām un to darīt pavēsā vai remdenā ūdenī.

Jūs ļaujat veļas mazgājamai mašīnai “atpūsties”. Ļoti daudzas mājsaimnieces ļauj savai veļas mazgājamai mašīnai “atpūsties”, domājot, ka neskaitāmi mazgāšanas cikli pēc kārtas var tai nodarīt kaitējumu. Taču visgudrāk ir mazgāt tieši vairākas porcijas pēc kārtas, jo tāda veidā iespējams izmantot iepriekšējā mazgāšanas reizē lietoto siltumu, samazinot elektrības patēriņu.

Pārāk daudz veļas mazgājamā līdzekļa. Ja izmantojat pārāk daudz veļas mazgājamā līdzekļa tad rodas pārāk daudz putu, kas var traucēt netīrumu izskalošanos un uzglabāt šos netīrumus, piemēram, drēbju apkaklēs. Tā rezultātā drēbēs sāks uzkrāties baktērijas, kas, savukārt, ir pilnīgi pretējs rezultāts tam, kādu vēlējāties iegūt veļas mazgāšanas procesā.

LASI VĒL: Izvēlieties gultasveļu, un uzziniet, cik laba saimniece jūs esat

Rāvējslēdzēji. Pirms mazgāšanas jebkādus rāvējslēdzējus nepieciešams aiztaisīt ciet, jo citādi varat sabojāt citas mazgāšanā ieliktās drēbes.

Aizpogāti krekli, blūzes u.c. Ar pogām ir cits stāsts – tās gan labāk nevajadzētu aizpogāt ciet. Pretējā gadījumā pogas ļoti ātri var atrauties nost.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru