Kā pareizi mazgāt veļu, lai to nesabojātu?

Pārāk daudz balinātāja. Veļas balinātājs audumu spēj padarīt daudz neizturīgāku, tādēļ iesakām izmēģināt veco labo metodi – iemērciet drēbes verdošā ūdenī, kam klāt pielikti pāris pilieni citronu sulas.

Viens mazgāšanas cikls gan spilveniem, gan segai. Ja gadījumā lieciet mazgāties spalvu spilvenus, tad noteikti ielieciet tos vēl vienu reizi izskaloties un izlaidiet caur centrifūgu, jo spalvās parasti mēdz uzglabāties veļas mazgājamais līdzeklis.

Nekārtīga veļas ievietošana mazgāties. Visgrūtāk pēc veļas mazgāšanas ir atrast vienādās zeķes. Izmēģiniet kaut reizi izdarīt šādi – no sākuma ielieciet visas zeķes un pēc tam visu pārējo. Domājams, ka jums patiks rezultāti.

Veļas mīkstinātājs dvieļiem. Diemžēl veļas mīkstinātājs ietekmē auduma uzsūkšanas spējas, tādēļ dvieļiem labāk to neizmantot.

LASI VĒL: 10 lietas, kuras nekad nav par vēlu iemācīties

Pārbāzta veļas mašīna. No tā labuma nav nevienam, jo šādi iespējams sabojāt gan drēbes, gan veļas mašīnu.

Nepareiza āra jaku un kurtku mazgāšana. Lai āra jaku pildījums nesaveltos kamolos un nesaplaktu, veļas mašīnā ielieciet trīs tenisa bumbiņas. Tās neļaus pūkām savelties un izsitīs visas liekās putas.

Nepareiza veļas mašīnas kopšana. Iesakām daudz biežāk mazgāt arī pašu veļas mašīnu. Atcerieties, ka speciālā veļas mašīnas mazgāšanas līdzekļa tvertne ir izņemama. Tā kā tajā un zem tā mēdz uzkrāties mazgāšanas līdzekļi, šo vietu nepieciešams mazgāt daudz biežāk. Nekad pēc mazgāšanas neaiztaisiet ciet veļas mašīnas durtiņas – ļaujiet mašīnai nožūt un izvēdināties. Pāris reizes gadā palaidiet vienu ciklu ar karstu ūdeni, kam klāt pievienots baltais etiķis. Veļas mašīna būs kā jauna!

Atcerieties padalīties arī ar citiem! Šie ir ieteikumi, kuri būtu jāzina ikvienai mājsaimniecei.

AVOTS

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru