Lūk, kādēļ veļas mazgājamā mašīnā kopā ar veļu liek dzijas kamolus: atjautīgas saimnieces padoms

Liekas, ka izmazgāt drēbes veļas mašīnā – ir pa spēkam pat pirmklasniekam. Bet patiesībā arī te katram ir savi noslēpumi un stiķi. Pieredzējušas saimnieces, piemēram, iemet tilpnē trīs-četras tenisa bumbas izmēra vilnas kamoliņus un ar vienu gājienu atrisina uzreiz vairākas ļoti svarīgas lietas…

Vilnas kamoliņi atvieglos mazgāšanu.

Pirmkārt, mazgājot ar tādām bumbiņām, var nepievienot speciālu kondicionieri veļai. Kondicionieris nav no lētajiem, kā arī papildus „ķīmija” organismam tāpat kā apkārtējai videi nav vajadzīga. Bumbiņas mīkstina un aromatizē lietas.

Vilnas kamoliņi – palīgi mazgāšanas procesā.

Otrkārt, veļa, kura mazgāta kopā ar šādiem kamoliņiem, žūst divas reizes ātrāk. Bumbiņas griežas bundulī, radot tukšumus un veļa tiek apvējota no visām pusēm, kamēr notiek izgriešana. Rezultātā mitruma tajā paliek krietni vien mazāk. Īpaši atvieglojums jūtams ziemā, kad apģērbs žūst ļoti ilgi tas var manāmi paātrināt procesu.

Treškārt, tādas bumbiņas izpilda antistatiķa lomu, drēbes neelektrizēsies, „nedzirksteļos” un nelips klāt pēc mazgāšanas pat tad, ja aizmirsīsiet tās apstrādāt ar speciāliem līdzekļiem.

Tādas vilnas bumbiņas jau tiek ražotas rūpnieciski, bet pagatavot tās patstāvīgi ir ļoti vienkārši. Tā ka nav obligāti meklēt gatavas, paņemiet dzijas kamolu (var arī izjaukt vecu nevajadzīgu džemperi), lētas zeķubikses un akrila diegu.

Dzija, zeķubikses un akrila diegs

Lai no dzijas sanāktu bumbiņa, uztiniet diegu 20 reizes apkārt pirkstiem, kā redzams fotogrāfijā. Pēc tam noņemiet tinumu no pirkstiem, turpiniet uztīt dziju, tikai mainītā virzienā (arī 20 reizes). Mainiet virzienus tikmēr, kamēr kamoliņš taps tenisa bumbiņas lielumā. Nogrieziet diegu un ieslēpiet to kamola iekšpusē.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru