Jaunajā gadā gribi atmest smēķēšanu? Dari to atbilstoši horoskopam!

Uguns stihija

Parasti Uguns stihijas pārstāvji ķeras pie cigaretes kā pie glābšanas riņķa, kas ļauj apslēpt nervu sasprindzinājumu un justies pārliecinātākam, bet reizēm arī piedot svaru un nozīmību. Nereti viņi sāk smēķēt, kopējot to cilvēku uzvedību, kuriem cenšas līdzināties, vai arī pielāgojoties kādai konkrētai idejai.

Šie būtībā bērnišķīgie iemesli ir spējīgi uz ilgiem gadiem viņus sasaistīt ar cigarešu paciņu, un atbrīvoties vairs nav tik viegli un vienkārši. It īpaši, ja ņem vērā, ka Auni, Lauvas un Strēlnieki ļoti sāpīgi uztver jebkurus, pat vislabākos tuvinieku sniegtos padomus. Galvenais Uguns stihijas pārstāvju princips cīņā pret smēķēšanu – paļaušanās tikai uz saviem spēkiem un absolūti nekāda spiediena no ārpuses.

Jebkuram Aunam viens no eksistences veidiem ir gan apkārtējās pasaules, gan pašam savas psihes izturības pārbaude. Tāpēc viņi var noslēgt paši ar sevi derības, ka, piemēram, atmetīs smēķēšanu līdz nākamajam atvaļinājumam. Iespēja pazaudēt pašcieņu nostrādās nekļūdīgi.

LASI VĒL: Kuras lietas nevajadzētu aiztikt svešā mājā

Lauvām nenāktu par ļaunu padomāt, ka smēķēšana stipri vien kaitē viņa valdonīgajam imidžam: pelēcīga sejas krāsa, dzeltenīgi nagi un zobi, nepatīkama smaka no mutes un apģērba. Visbeidzot cilvēki, kas brīvās minūtes pavada pīpētavā vai kāpņutelpā, ir vienkārši nožēlojami! Vai tiešām viņš, Lauva, ir tiem piederīgs?!

Savukārt Strēlniekiem uz problēmu vajag paraudzīties no filozofijas viedokļa. Senie ķīnieši mēdza teikt – ieradums veido likteni. Tādā gadījumā vai smēķēšana tiešām ir tas ieradums, kam uzticēt savu likteni? Strēlnieki taču nekad nav šaubījušies un nešaubās, ka ir pelnījuši kaut ko labāku – pašu labāko! Un pēdējais Strēlnieku arguments ir: smēķēt vairs nav moderni.

Zemes stihija

Zemes zīmju pārstāvjiem atbrīvoties no smēķēšanas ir visgrūtāk – jebkurš ieradums ir ne tikai viņu otrā daba, tas ir dzīves stabilitātes garants, no kura atteikties nav viņa spēkos. Taču kūpošā cigarete nebūt nav tas labākais patstāvības simbols. Drīzāk jau pretēji: iespējamās sekas, kā hronisks bronhīts vai pat plaušu vēzis, nākotni padara stipri vien miglainu un diez vai piešķir stabilitāti rītdienai. Labākais veids, kā šķirties no smēķēšanas, ir apzināties, ka caur šo nelāgo ieradumu dzīvē ienāk haoss, ar kuru notiek cīņa citās frontēs. Tāpēc ieviest kārtību ir daudz vieglāk, nekā šķiet.

Vērsim var palīdzēt elementāra aritmētika. Kopā ar dūmiem gaisā tiek izkūpināti vidēji 70 centu dienā. Gada laikā tie vidēji jau ir aptuveni 250 eiro, bet divos… Par tādu summu jau var nopirkt datoru, gredzenu ar īstu briljantu… Bet, ja paskaita, cik izkūpināts visas dzīves laikā un cik vēl izkūpēs nākotnē… Lai gan, runājot par nākotni, jāteic, ka smēķētāju mūžs ar īpašu garumu neizceļas. Tāpēc Vērši var darīt tā: ikreiz, kad sagribēsies nopirkt cigarešu paciņu, attiecīgos centus labāk ielikt krājkasītē. Un, kad tieksme pēc nikotīna izgaisīs pavisam, krājkasīti var arī atvērt. Iegūtā summa noteikti būs patīkams pārsteigums.

Jaunava par savu veselību domā daudz biežāk nekā visi pārējie smēķētāji. Optimālais veids, kā Jaunavas var pārtraukt šo lēno pašnāvību, ir pakāpeniski samazināt izsmēķēto cigarešu skaitu. Piemēram, par vienu katrās divās dienās. Šo grafiku jācenšas ievērot stingri, neraugoties ne uz kādām dzīves peripetijām un neatļaujoties nekādus izņēmumus pat “ārkārtīgi īpašos” gadījumos. Ja pašpilnveidošanās ritēs veiksmīgi, pēc pusotra, diviem vai sliktākajā gadījumā trim mēnešiem Jaunavas no verdzības un neveselīgas sejas krāsas būs atbrīvojušās.

Mežāzi spēs iedvesmot statistika, kas pierāda, ka starp veiksmīgiem cilvēkiem ar augstiem ienākumiem 80% ir nesmēķētāji. Atlikušie 20% ir izsitušies, tikai pateicoties vecāku palīdzībai. Tāpēc, ja Mežāzim nav cerību saņemt mantojumā miljonu, nekas cits neatliek kā atmest smēķēšanu. Iedvesmai virs rakstāmgalda var piestiprināt nelielu plakātiņu ar saukli “Miljonāri nesmēķē!» un domās atkārtot to ikreiz, kad sakārojas uzvilkt dūmu.

LASI VĒL: Fiziskā aktivitāte psihiskajai veselībai

Gaisa stihija

Smēķēšana kā pastāvīgs process Gaisa stihijas pārstāvjus īpaši neinteresē. Viņiem kūpošā cigarete ir tikai tiltiņš, kas saista ar citiem cilvēkiem. Pēc pašu iniciatīvas viņi smēķē reti, toties kompānijas pēc gatavi nostāties zem pīpmaņu karoga un pierod diezgan viegli un ātri. Tiesa, arī atmet jebkuru ieradumu viņi tikpat viegli, tāpēc viņiem ir vislielākās izredzes atbrīvoties no nikotīna atkarības.

Dvīņiem ieteicams nomainīt apkārtējo sabiedrību un no smēķētājiem pāriet pie nesmēķētājiem. Un padomāt arī par to, ka nikotīns mazina prāta spējas, tāpēc daudzas idejas, kuru Dvīņiem netrūkst, var palikt neīstenotas. Bet, ja kolēģi atkal aicina ieturēt pīppauzi, labāk pacelt telefona klausuli, piezvanīt draugam vai draudzenei un nedaudz papļāpāt.

Svari ļoti ātri pārstās nodarboties ar pašindēšanos, ja ierosinājums nāks no tuva cilvēka vai arī, ja viņš tādu vēlmi atbalstīs. Ja nu gadījumā tuvais cilvēks pret Svaru labajiem nodomiem ir vienaldzīgs, ir vērts padomāt, vai viņš ir pelnījis Svaru uzmanību, vai nav pienācis laiks atrast daudz cienījamāku objektu?

Veselīga dzīvesveida ieviešanā Ūdensvīram jābūt līderim. Viņam pirmajam jāierosina atteikties no kaitīgajiem ieradumiem, to skaitā arī smēķēšanas. Bet, kad draugi piekritīs un ierosmi atbalstīs, – nekur vairs nespruksi!

Ūdens stihija

Ūdens stihijas pārstāvji nereti nikotīnam pieķeras no visas sirds – tas viņiem palīdz pielāgoties jaunai situācijai, veido savas ierastās telpas ilūziju. Pat cigarešu smarža spēj viņos izraisīt atmiņu un emociju uzplūdus. Bet, pat ja smēķēšana izraisa patīkamas atmiņas, vai bez šā ieraduma viņi paši kļūtu sliktāki?

Vēžiem vajadzētu padomāt par saviem pēctečiem. Fakti ir nepielūdzami: smēķējošiem vecākiem bērni ļoti agri paņems rokā pirmo cigareti. Iespēja, ka bērns visu mūžu būs kaislīgs smēķētājs, tiek vērtēta kā astoņi pret vienu.

LASI VĒL: Citrons, pipari un sāls ir labāk nekā parastie ārstniecības līdzekļi. Tas palīdzēs izārstēt jūsu veselības problēmas. Obligāti jāizlasa!

Skorpioni vieglāk no cigaretēm šķirsies, ja tās aizstās ar asu izjūtu devu. Viens no variantiem ir: nopirkt divriteni un pārvietoties tikai ar to. Smēķēt, braucot ar divriteni, var tikai trakie un cirka mākslinieki.

Zivīm vislabāk spēs palīdzēt speciālie antinikotīna preparāti. To izvēle mūsdienās ir ļoti plaša: plāksteri, košļājamā gumija, tabletes, arī speciālas cigaretes…

Visbeidzot katrs, kas atmetis smēķēšanu, jau pēc gada izskatās par pieciem gadiem jaunāks.

zv-tulks

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">filips-72</cite>

    nu gan ,,Zvaigžņu tulks ” murgo ,rakstot ka ;
    ,, Kopā ar dūmiem gaisā tiek izkūpināti vidēji 70 centu dienā. Gada laikā tie vidēji jau ir aptuveni 250 eiro, Man sanāca pavisam citi cipari ,proti
    3.40 eiro/dienā reiz 365 dienas = 1 241 eiro /g
    Jau piecus gadus nepīpēju bet neredzu tos
    6 205 eiro krājkasītē ! Bet tā ir pusbēda ,jo
    gandarījums ir neaprakstāms !

Pievienot komentāru