Kuras lietas nevajadzētu aiztikt svešā mājā

Ja jūs vēlaties būt labs ciemiņš, tad jums jāiemācās uzvesties kā inteliģentam un audzinātam cilvēkam. Atcerieties, ka dažas lietas svešā mājā nevajadzētu aiztikt – nevajag vērt vaļā aizliegtās durvis un ieiet tur, kur jūs neviens nav aicinājis.

Durvis

Būdams ciemiņš, jūs nevariet ieiet mājā bez saimnieku uzaicinājuma. Vienmēr zvaniet, vai klauvējiet, pat, ja redziet, ka durvis nav aizslēgtas. Ņemiet vērā arī uzaicinājuma laiku, jo saimniekam taču vajag sagatavoties. ( uzklāt galdu, uzkopt māju) sliktākajā gadījumā jūs variet sagādāt cilvēkam lielas neērtības. Nāciet ciemos laikus, bet labāk – nokavējiet 5 minūtes. ( bet ne vairāk)

Guļamistaba

Guļamistaba ir visintīmākā vieta mājās. Jums nevajag iet šajā istabā, ja saimnieks jūs neaicina un nav atļāvis ieiet. Pat ja jūs esiet labākie draugi vai tuvākie radinieki, atcerieties, ka guļamistaba ir īpašnieka privātā teritorija, kurš diez vai grib, lai tur atrastos sveši cilvēki.

Ja jūs esiet viens no tiem, kurš uzskata, ka tieši šī istaba ir labākā vieta, kur glabāt mantas, tad jums , vispirms, ir jāpaprasa atļauja saimniekiem, lai pārkāptu guļamistabas slieksni.

Koridors

Neatkarīgi no personīgajām vēlmēm vai kultūras normām, daudzi īpašnieki pieturas “bez apavu” politikai. Pajautājiet saimniekam, vai apavi ir jāvelk nost un paprasiet viņam čības priekš ciemiņiem. Centieties vienmēr uzvilkt zeķes. ( higiēnas nolūkos)

Apavus novelciet tikai koridorā, speciāli atvēlētā vietā ( piemēram uz paklājiņa) un uzreiz nolieciet apavus plauktā. Pat ja jūs esiet ļoti labi pazīstams ar saimnieku, nekad nekāpiet dīvānā ar kājām un nekāpiet uz žurnālgaldiņa, ja jums nav saimnieks atļāvis.

Ledusskapis un virtuves skapīši

Neticami rupji , ja ciemiņš, atrodoties svešā mājā, atļaujas ielīst ledusskapī un izpētīt tā saturu. Pat ja jūs esiet izsalcis, dariet to zināmu saimniekam.

Dažos gadījumos var piedāvāt atnest kaut ko pie tējas vai nopirkt produktus, lai pagatavotu kopīgu maltīti. Ja jūs kaut ko neēdiet ( alerģija, diēta), tad iepriekš pabrīdiniet par to saimnieku.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru