Ilgi neizdevās atpūsties: Ķīna atkal slēdz visu uz karantīnu atkārtota vīrusa uzliesmojuma dēļ

Ķīnā kādu laiku nebija jaunu apstiprinātu saslimšanu ar koronavīrusu. Tomēr valsts paziņoja par 34 jauniem saslimšanas gadījumiem no cilvēkiem, kuri nesen ir atgriezušies Ķīnā.

LASI VĒL: Puisīt, vai tu jau sen dzīvo manā vasarnīcā? Ēd arī šeit kaut ko? Kā tu šeit nokļuvi?

Neskatoties uz to, ka valsts, likās, veiksmīgi bija izdevies apstādināt jaunus uzliesmojumus, tajā pavisam viegli var sākties otrs epidēmijas vilnis. Ko dara valsts vara, lai to novērstu?  Jauns vīrusa vilnis? Ne tikai Ķīnā cilvēki ir satraukušies par “importa” COVID-19 saslimšanas gadījumiem.

Trešdien Japāna paziņoja par trim jauniem gadījumiem starp cilvēkiem, kas nesen bija ieradušies no ārzemēm. Oficiālās valsts personas aicina cilvēkus turpināt būt uzmanīgiem un neiet ārā no mājām, lai “nenovestu veselības sistēmu līdz kraham”. Uhaņā, kas kļuva par saslimšanas uzliesmojuma centru, netika reģistrēti nekādi jauni gadījumi, izņemot 34 saslimušos, kuri ieradās valstī no ārzemēm.

Tikai nesen pilsētas iedzīvotājiem, kuri bija ieslēgti savās mājās sešu nedēļu garumā, tika atļauts iziet ārā. Tiesa, sociālās distances aizliegums joprojām ir spēkā. Tāpat dažiem uzņēmumiem tika atļauts atjaunot darbus. Tomēr citā vietā Ķīnā – Czja apkārtnes provincē Henaņā situācija ir gatava atkārtoties.

Lieta tāda, ka šeit tika atklāti vairāki jauni saslimšanas gadījumi. Lielākajai daļai cilvēku nav nekādu simptomu, kas situāciju vēl vairāk pasliktina. Veiktās darbības

Ķīnas valdība ir slēgusi apkārtni gan iebraucējiem, gan izbraucējiem, kā arī ir aizliegta vietējā sabiedriskā transporta kustība. Izskatās, ka provinci gaida tikpat cietsirdīga karantīna, kā tās bija Uhaņas pilsētā, neskatoties uz mazo inficēto skaitu. Valdības satraukumu var saprast: Ķīnā dzīvo 1,4 miljardi iedzīvotāji. Ja uzliesmojumu nevispārinās, tad sekas var būt briesmīgas.

Tomēr karantīna nevar turpināties bezgalīgi, vismaz, nenodarot milzīgu postu ekonomikai un neapdraudot cilvēku labo gribu un emocionālo labklājību. Ja karantīna ilgs ilgāk par pāris mēnešiem, tad sekas visām valstīm var būt briesmīgas. Ko šajā gadījumā darīt?

Notikumu attīstības variants

Covid-19 pandēmiju var novērst tikai tad, kad vismaz puse no pasaules iedzīvotājiem kļūs neuzņēmīga pret vīrusu vai nu vakcīnas izgudrošanas vai iegūtās imunitātes ceļā.  Un tas var notikt tikai vienā no šiem diviem gadījumiem. Otrais variants var nozīmēt humanitāro katastrofu. Pirmais variants ir pārāk ilgs un prasīs vismaz vairākus gadus.

Masu bloķēšana nevar turpināties tik ilgi. Lai mēs varētu pārdzīvot nākamo (un pat ilgāk) gadu, mums visiem ir jāsagatovajas vairākiem “bloķēšanas un atcelšanas” viļņiem – cikliem, kuru laikā ierobežojumi tiks noteikti un pēc tam atkal mīkstināti, bet pēc tam izdoti no jauna. Tikai tas ļaus kontrolēt pandēmiju un arī saglabāt valstu ekonomiku.

LASI VĒL: 29 gadus vecais ārsts nomira no insulta, 35 dienas pēc kārtas, bez brīvdienām, glābjot pacientus, kas sirgst ar koronavīrusu

avots: fb.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru