Gurķu noslēpumi: Kā pagarināt ražīgumu un savākt milzīgu ražu?

1.Nelabvēlīgos laika apstākļos, kad slikti veidojas gurķu stādi, kad diena ir apmākusies, var veikt ārpussakņu piebarošu uz lapām ar preparātu “Zavjaz” vai “Impulss”, vadoties stingri pēc instrukcijas. Lai lapas nebūtu raupjas, cietas un saulē nedzeltētu, bet stīgas neizkaltu, vislapāk uz visu vasaru tos apklāt ar plēvi.

2. Gurķu lapas un stīgas ir ļoti maigas, tāpēc tās nevajadzētu cilāt vai arī virzīt uz vajadzīgo pusi. Plēve periodiski ir jānoņem, gurķi jāmēslo, jālej, kā arī jānogriež tās stīgas, kas paņem no gurķiem visu spēku, kā arī apvijas ap saknēm un lapām.

3. Gurķiem nepatīk, ja tos laista ar aukstu ūdeni, tas var ietekmēt ražīgumu. Ja gurķīši ir apputeksnējami, tad viena plēves puse ir nedaudz jāpaceļ, lai kukaiņi varētu tiem piekļūt. Lai piesaistītu bites un tranus, var izmantot ūdeni ar tajā izšķīdinātu medu vai cukuru. Pēc tam dobe jāapsmidzina ar šo saldo šķīdumu.

4. Rudenī un pavasarī mucas ir jāpiepilda ar zāli. Pavasarī zālei pa virsu bērt mēslojumu vai kūdru. Vajag, lai kūdra nedaudz nostāvētos, un tikai tad to pievienot, lai līdz mucas malām paliktu ne vairāk par 10 cm.

5. Jūnijā vajag iestādīt gurķu sēkliņas tieši mucās, un apklāt tās ar baltu materiālu. Kad iestājas silts laiks un salnas vairs neapdraud, tad audumu vajag noņemt. Gurķi mucā aug brīvi. Lai dotu viņiem iespēju augt uz augšu, no plastmasas sietiņa vajag izveidot karkasu, pie kuriem piesiet gurķu stīgas. Nepieciešamības gadījumā plastmasu var vēl pagarināt.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru