Zinātnieki nosaukuši optimālo alkohola daudzumu nedēļai

Zviedrijas zinātnieki ir nosaukuši galvenos veselīga dzīvesveida elementus.

Grupa zviedru zinātnieku ir noskaidrojuši galvenos faktorus, kas atklāj ilga mūža noslēpumus. Pētnieki apgalvo, ka ir četri galvenie veselīga dzīvesveida elementi: pilnīga atteikšanās no smēķēšanas, regulāras fiziskās aktivitātes, veselīgs uzturs un mērens alkohola patēriņš.

Turklāt viņi nosauc, cik daudz ir mērena alkohola lietošana uz vienu nedēļu: ne vairāk par 14 alkohola vienībām, kas ir apmēram 420 ml spirta, viskija, konjaka vai jebkura cita grādīgā dzēriena, vai arī tie ir pielīdzināmi 2100 ml vīna, vai 3500 ml alus.

Taču noteikti ir jāpārtrauc smēķēt, nedēļā nepieciešams nodarboties ar sportu kopsummā vismaz 150 minūtes, bet diētai jābūt sabalansētai gan barības vielu, gan vitamīnu uzņemšanas daudzumā.

Šādus rezultātus zinātnieki ieguvuši pateicoties 16 gadus ilgušajam pētījumam, kurā tika novēroti 33 tūkstoši vīriešu un 30 tūkstoši sieviešu vecumā no 45 līdz pat 83 gadiem. Pētījuma beigās tika apkopoti dati, un no pētāmajiem objektiem 8,5 tūkstoši vīriešu, kā arī 6,5 tūkstoši sieviešu gāja bojā.

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru