Desmit indīgi produkti, kurus ēdam teju katru dienu

Piens:

4

 

Joprojām atceros lauku piena garšu, kas krasi atšķiras no veikalā nopērkamā piena. Diemžēl garša ir tikai daļa nelaimes… Šāds piens pat īsti saskābt vairs nevar, tā vietā tas sarūgst un sabojājas.

Ja uz iepakojuma rakstīts, ka piens var saglabāties ilgāk par divām nedēļām, ziniet, ka to nav iespējams panākt, ja pienam klāt nav pievienotas antibiotikas.

 

Muskatrieksti: 

5

 

Tie, kas mīl saviem ēdieniem dāsni pievienot klāt muskatriekstus, atgādinām, ka vien 6 – 9 g šī produkta var izraisīt krampjus un pat likt sajukt prātā. Tas viss tikai stiprās haluciogēnās vielas dēļ, kas zināma kā miricitīns. Psihozi un dažādas problēmas var izraisīt apēsts viens vesels rieksts.

 

 

6

Kartupeļi

Ja kartupeļi uz ilgu laiku tiek atstāti saules gaismā, tajos sāk uzkrāties solanīns. Tā ir viela, kas var izraisīt ļoti stipru saindēšanos, galvas reiboņus un sāpes, vārgumu, diareju un vemšanu… Pat ienaidniekam neko tādu nenovēlu! Tādēļ no zaļiem kartupeļiem labāk atteikties.

 

 

7

Kauliņi

Ķiršu, aprikožu, ābolu un persiku kauliņi lielos daudzumos satur ūdeņraža cianīdu, kas zināma kā ciānūdeņražskābe. Taču, lai saindētos, nepieciešams apēst vairākas saujas kauliņu.

 

 

8

Mandeles

Visiem ļoti iemīļoti rieksti! Ir divu veidu mandeles – saldās un rūgtās. Tad nu lūk, 7 – 8 rūgtās mandeles rieksti var radīt nopietnas veselības problēmas pieaugušajiem, bet bērniem var būt pat letālas. Ciānūdeņradis nav joka lieta!

 

 

 

9

Tuncis

Gan tuncis, gan daudzas citas jūras zivis, savos audos uzsūc dzīvsudrabu, kas ir ļoti kaitīgs cilvēka veselībai. Šis ķīmiskais savienojums nelabvēlīgi ietekmē gremošanas trakta darbību, nieres, aknas un nervu sistēmu. Viela, apstrādāta siltumā, nekur nepazūd.

Tunci nav ieteicams ēst grūtniecēm un sievietēm, kas baro ar krūti. Tikpat kaitīgs dzīvsudrabs ir arī maziem bērniem, jo tiek nopietni ietekmēts bērnu attīstības posms.

 

10

Cukura aizvietotāji

Mākslīgie cukura aizvietotāji un saldinātāji ir ļoti ekonomiski (viens iepakojums, atkarībā no lieluma, var aizvietot no 6 līdz pat 12 kg cukura). Taču, jebkuri centieni apmuļķot organismu var novest pie daudz sliktākām sekām. Receptori, sajusdami saldo garšu, sniedz signālu organismam, ka tūdaļ tiks saņemti ogļhidrāti, taču patiesībā tādus nesaņem! Šī iemesla dēļ visi turpmāk uzņemtie ogļhidrāti nespēj remdēt izsalkumu, bet tikai palielina to.

Lasi arī: Linsēklu eļļa: tās lietošana un noderīgums veselībai, skaistumam

Mēs nesakām, ka nepieciešams turpmāk uzturā lietot tikai maizi un ūdeni, bet gan rekomendējam uzmanīgāk lasīt iepakojuma etiķeti.

Jums noderēja mūsu raksts? Dalieties ar to!

 

Arī interesanti: 4 pārtikas produkti: jo vairāk tos ēdīsi, jo vairāk zudīs liekie kilogrami. Neticami, bet fakts! Tiekam vaļā no ”riepiņas”

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru