Linsēklu eļļa: tās lietošana un noderīgums veselībai, skaistumam

Linsēklu eļļa
Noteikti esat dzirdējuši , ka linsēklu eļļa ir vērtīga veselībai un skaistumam.  Ārsti neatlaidīgi iesaka linsēklu eļļu cilvēkiem, kuri neēd zivis. To plaši izmanto medicīnā un kosmetoloģijā.

Taču linsēklu eļļu, vidusmēra cilvēki izmanto reti. Tas ir ļoti nepamatoti, jo šī eļļa ir īsts sargs jūsu skaistumam un veselībai.

 

Linsēklu eļļa- īpašības

Linsēklu eļļa nodrošina veselībai ļoti svarīgas un noderīgas lietas, ka šo produktu ir ieteicams lietot katru dienu un visu mūžu.

Eļļas vērtība ir unikāla, tā nodrošina cilvēka organismu ar bagātām tauskābēm, un arī makro – un mikroelimentiem. Omega -3 sastāvs linsēklu eļļai ir 2 reizes lielāki nekā zivju eļļai. Tāpēc tiem, kam negaršo zivis — tas ir īsts atradums.

Lasi arī: Kas notiks ar tavu ķermeni, ja no rīta sāksi dzert kefīru ar linsēklām. Esi vesels!

Linsēklu eļļa parasti lieto no rīta tukšā dūšā, bet tieši 20 – 30 minūtes pirms pirmās ēdienreizes. Eļļa var lietot arī pirms gulētiešanas, vai pēc 20 – 30 minūtes pēc pēdējās barības. Vienreizēja dienas deva ir viena ēdamkarote.. Taču pirms lietošanas vajag pakonsultēties ar ārstu.

Tāpat to var izmantot kā ādas un matu masku.

Pēc tam, kad jūs uzzināsiet, kā šī eļļa lieliski ietekmē organismu, tad obligāti iesiet uz aptieku iegādāties to.

 

Linsēklu eļļa – labumi organismam.

 

Svara samazināšanai.

Oleīnskābe omega -9, Linolskābes omega -6, alfa-linolēnskābe omega -3 – efektīvas svara samazināšanas taukskābes. Turklāt, omega -9 un omega -6 skābes samazina ēstgribu. Tāpēc visiem, kam ir liekie kilogrami, vajadzētu dot priekšroku tieši šai eļļai. To var pievienot jogurtiem vai salātiem, bet var lietot kā patstāvīgu produktu.

Sirds un asinsvadu sistēmai.

Eļļa pasargā no sirds un asinsvadu sistēmas saslimšanām, normalizē asinsspiedienu, samazina holesterīnu asinīs, bet arī padara asinsvadus elastīgākus un veselīgākus. Tāpat zinātnieki pierādīts, ka tā spēj novērst atkārtotas sirds lēkmes.

Sieviešu veselībai

Lignīnu klātbūtne, šajā produktā, veicina normālo hormonu līdzsvaru organismā. Pateicoties linsēklu eļļai vieglāk pārciest menstruāciju sāpes un menopauzi.

Iekaisuma procesa noņemšanai.

Linsēklu eļļa noņem iekaisuma procesu lupusa, podagras un mastopātijas gadījumā. Omega -3, uzlabo joda uzsūkšanu organismā.

Lasi arī: Kas notiks ar tavu ķermeni, ja no rīta sāksi dzert kefīru ar linsēklām. Esi vesels!

 

Skaistumam un jaunībai.

Šī eļļa normalizē tauku dziedzeru darbību. Maskas, kas ir veidotas uz linsēklu eļļas bāzes baro un atjauno ādu. Vēl viņu ļoti labi izmantot skropstu maskai.

Tāda ir šī brīnumjaukā eļļa. Lai varētu redzēt pozitīvus rezultātus, lietot to vajag vismaz divus mēnešus.

Esat veseli un skaisti!

 

Arī interesanti: Linsēklas – kā tās lietot uzturā, un kā palīdz veselībai? SPIED ŠEIT 

Avots: golbis.com

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru