Desmit indīgi produkti, kurus ēdam teju katru dienu

Jūs noteikti padomājāt: “Nu, cik tad var runāt par kārtējiem kaitīgiem produktiem?” Tik tiešām, šī tēma internetu pāršalkusi jau sen, taču mūsu redakcija nebeidz rūpēties par savu lasītāju veselību.

Lūk, to produktu saraksts, kurus mēs ļoti bieži lietojam ikdienā uzturā, nemaz nenojaušot tā kaitīgo iedarbību uz mūsu veselību…

 

Indīgie produkti:

 

 

Kūpināta desa:

1

 

Mēs visi jau sen zinām, ka desas sastāvā gaļu nepieciešams pat pameklēt, tādēļ, ja maciņš to ļauj, mēs dodamies iegādāties daudz dārgākus (lasīt kā “kvalitatīvākus”) produktus.

Problēma ir tajā, ka pat tik šķietami labā desā no dabīgām vielām nav palicis nekas daudz. Desas jau sen vairs nekūpina, bet gan pievieno speciālu vielu, kas sniedz šādu efektu. Šīs vielas sastāvā ir formaldehīds.

 

Zemesrieksti:

2

 

Vienmēr ir paticis starp ēdienreizēm uzkost zemesriekstus, taču velti… Izrādās – lai pēc iespējas ilgāk saglabātu produktu veselu, tam pievieno petūnijas gēnu. Tā ir ļoti indīga viela, kuras dēļ zemesriekstiem pat pārtikas kodes tuvumā netuvojas.

 

 

Sarkanie ikri:

3

 

Daudzi no mums atļaujas sevi palutināt ar sarkanajiem ikriem vien lielās viesībās, citi biežāk. Nav šaubu, ka ikri ir veselīgi – omega-3, vērtīgas olbaltumvielas, vitamīni… Bet tās ir veselīgas tikai tad, ja sanāk ēst tikko iegūtas, kaut kur Kamčatkā.

Lasi arī: Linsēklu eļļa: tās lietošana un noderīgums veselībai, skaistumam

Ikru derīguma termiņš ir daudz īsāks, nekā to transportēšanas liegums, tādēļ šo produktu vai nu ļoti pārsāla, vai sasaldē (kas ietekmē gan garšu, gan kvalitāti). Vēl viens variants – tam pievieno urotropīnu, kas patiesībā ir formaldehīds. Ja uz iepakojuma rakstīts, ka ikri ir sālīti, tas patiesībā nozīmē, ka tie varētu būt indīgi.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru