Ārsti atklāj patiesību – kam un cik vajag dzert ūdeni. Šī informācija jūs pārsteigs!

Katram ir sava vajadzība pēc ūdens. Vecums, svars, dzīvesveids, klimats – tas viss ietekmē mūsu dzeršanas režīmu. Ja esat aktīvs, vingrojat, daudz kustaties un svīstat, tad dzert vajag daudz vairāk. Ja cilvēks zaudē svaru vai cieš no sirds un asinsvadu slimības, vai viņam ir problēmas ar nierēm, šķidrumu tad labāk ierobežot.

Vēl šķidruma normu ietekmē zāļu un biopiedevu lietošana – instrukcijās skaidri rakstīts, ka ir jālieto pēc iespējas vairāk šķidruma. Un tas ir jāievēro, lai panāktu rezultātu.

Vislabākais rādītājs, cik daudz šķidruma mums vajadzīgs – tās ir slāpes. Slāpes diktē mūsu organismam. kad ņemt rokā glāzi ar ūdeni. Jo bieži gadās tā, ka cilvēks dzer ūdeni glāzi pēc glāzes, tikai tāpēc ka to kaut kur lasījis, ka tas ir veselīgi! Liekais ūdens – tā ir papildu slodze nierēm, sirds un asinsvadu sistēmai. Šķidruma pālieku lietošana var palielināt arteriālo asinsspiedienu.

LASI VĒL: Ķiploki un ūdens izglāba mani no daudzām slimībām. Recepte, kuru man iedeva viena tantiņa tirgū

Tomēr dzert maz arī ir bīstami! Ūdens izšķīdina sevī visu, lai organismam būtu vieglāk iegūt noderīgus vitamīnus un mikroelementus. Asinī nonāk vielas, kuras nepieciešams izvadīt caur nierēm. Bet ja ūdens organismā ir par maz, tad izvadīt metabolisma produktus būs grūti, un tas draud ar organisma intoksikāciju.

TURKLĀT minerālūdens – tās ir zāles, bet sula – gandrīz ēdiens! Minerālūdens (Esentuki, Boržomi un citi) nederēs tam lai padzertos. Tās drīzāk ir zāles, nevis dzēriens, tā kā vajag sekot izdzertam minerālūdens daudzumam dienas uzturā. Ja gribas dzert, labāk izvēlēties vienkāršu dzeramo ūdeni un tēju. Ar sulām, tāpat kā ar pienu, arī aizrauties nevajadzētu. Sula – tas praktiski ir ēdiens un nopietna slodze aizkuņģa dziedzerim.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru