8 gadījumi, kad nevienam nevajadzīgi atkritumi kļuva miljoniem vērti

Vaļa ambra

Trīs zvejnieki no Omānas reiz izzvejoja nepatīkami smakojošu objektu, kas pēc pārbaudes tika atklāta kā gabals ambras un tas svēra 80 kg. Ambra ir viens no vaļu atkritumu produktiem, kuru izmanto parfimērijā, lai nofiksētu smaržu un padarītu to izturīgu. Ne velti to mēdz dēvēt par peldošo zeltu, jo atkarībā no tā kvalitātes, cena par gramu var sasniegt pat 35 dolārus. Pārdodot šādu mantu, katram no šiem zvejniekiem spīd atvaļinājums līdz mūža galam.

Melnais opāls “Royal One”, 306 karāti

Melnais opāls, kas sver 306 karātus un kuru nodēvēja par “Royal One”, tika atrasts Austrālijā 1999. gadā. Raktuvju strādnieks Bobijs (savu uzvārdu viņš gan slēpj) savā pēdējā darba dienā pirms došanās pensijā paņēma uz mājām līdzi spaini būvgružu – ar cerību atrast tajā kaut ko vērtīgu. Vienā no akmeņiem viņš pamanīja kaut kādu zilu spīdumu, tādēļ nākošos divus gadus pavadīja to slīpējot un tīrot. Tad, kad viņš saprata, kas tas īsti ir, noslēpa šo priekšmetu tālāk no zagļiem. Pēc 14 gadiem dārgakmens tika izlikts pārdošanā un pašlaik tā vērtība mērāma trīs miljonos dolāru.

Neatkarības deklarācijas kopija

Tālajā 1989. gadā kāds vīrietis no Pensilvānijas krāmu tirgū iegādājās nelielu rāmīti ar gleznu tajā. Viņam ne visai iepatikās tur attēlotais, tādēļ viņš vairāk bija ieinteresēts tieši pašā rāmītī. Tieši tādēļ uzreiz, kad viņš atnāca mājās, nolēma atbrīvoties no gleznas, un dabūt rāmīti. Aiz gleznas viņš pamanīja dokumentu, kas bija 1776. gada ASV Neatkarības deklarācijas kopija. 1991. gadā viņš pārdeva to par 2,4 miljoniem dolāru, bet jau 2000. gadā tās vērība auga līdz 8,1 miljonam.

Ķīniešu vāze

Mājas ģenerālās tīrīšanas laikā tika atrasta netīra un noputējusi vāze, kuru pēcāk aiznesa uz novērtēšanu, cerībā par to iegūt pāris dolārus. Izrādījās, ka vāze tika ražota XVIII gadsimtā Ķīnā. Jau 2010. gada novembrī tā tika pārdota par 83 miljoniem. Tā kā pilnā cena par vāzi tā arī netika saņemta, pēc diviem gadiem vāze tika pārdota atkārtoti. Precīza galējā pārdošanas cena un tās pircējs tā arī nav zināmi.

LASI VĒL: Populārākās galda un prāta spēles jautrai izklaidei ģimenes un draugu lokā

Safīrs “Black Star Queensland”, 733 karāti

Tālajā 1938. gadā 12 gadus vecais zēns vārdā Rojs Spensers pamanīja uz kalna kādu tumši pelēkas krāsas akmeni un tūdaļ atnesa to savam tēvam, kas bija raktuvju strādnieks. Spensera kungs atklājumu nodēvēja par melno kristālu.

Veselus deviņus gadus šis akmens tika izmantots kā ielika starp durvīm, līdz brīdim, kad kāds zināms juvelieris no Losandželosas, Kazandijs, nopirka šo akmeni par 18 tūkstošiem dolāru (pašlaik tie pielīdzināmi aptuveni 196 tūkstošiem), jo viņš saskatīja tajā safīru. Pēc tam akmens tika vairākas reizes pārdots no jauna, to darīja anonīmi un nepublicēja pārdošanas cenas.

Pašlaik safīrs novērtēts ar 88 miljoniem ASV dolāru.

Noteikti dalieties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru