Populārākās galda un prāta spēles jautrai izklaidei ģimenes un draugu lokā

Laikā, kad spēļu izklaides nozarē dominē jaunākās datorspēles un virtuālās realitātes izklaides iespējas, nevajadzētu aizmirst par vecajām labajām galda spēlēm! Reizēm ir vērts viedierīču spilgtos ekrānus nomainīt pret taustāmiem spēles kauliņiem, jo galda un prāta spēles ne vien sagādās daudz jautru brīžu, bet arī palīdzēs asināt prātus kā maziem tā lieliem. Šajā rakstā aplūkosim dažas no iecienītākajām!

prāta spēles

Foto: Shutterstock.com

Monopoly

Vecais labais Monopols – lai arī šī spēle daudziem no mums jau zināma sen, tai joprojām piemīt spēja ieraut spēletajus uz neskaitāmām stundām izklaides. Spēles pamatā ir nekustamo īpašumu pirkšana un pārdošana un katra spēlētāja uzdevums ir iegādāties pēc iespējas vairak īpašumu, gūt vislielākos īres ienākumus un iedzīt pārējos spēlētājus bankrotā.

  • Spēlētāju skaits: 2-8
  • Spēles ilgums: ~1-4 stundas
  • Spēlētāju vecums: 8 vai vairāk gadi

 

Katanas ieceļotāji

Katana ir nomaļa un ļoti bagāta sala, kuru Tu un Tavi ieceļotāji centīsies apgūt. Spēles sākumā nāksies atklāt daudzās Katanas ostas un reģionus – laukus, paugurus, kalnus, mežus un tuksnesi. Daudzās spēles laukuma konfigurācijas iespējas radīs jaunu izkārtojumu praktiski katrā spēles partijā. Vadi savus ieceļotājus pretī uzvarai ar gudras tirdzniecības un veiklas attīstības palīdzību. Vāc izejvielas (graudus, vilnu, ogles, ķieģeļus un kokmateriālus) un apmaini tās pret attīstības kārtīm, lai celtu ceļus, apmetnes un pilsētas! Taču esi uzmanīgs – citi spēles dalībnieki var bloķēt Tavus tirdzniecības ceļus un nekad nevar zināt, kad Tavas bagātības iekāros kāds zaglis!

  • Spēlētāju skaits: 3-4
  • Spēles ilgums:  1,15+ stundas
  • Spēlētāju vecums: 10 vai vairāk gadi

Scrabble

Scrabble ir radošās un loģiskās domāšanas kā arī atmiņas attīstīšanas spēle, kuru spēlē vai nu divi vai četri spēlētāji komandā divi pret divi. Spēles pamatā ir 15×15 kvadrātu laukums, kurā spēlētājiem jāsaliek vārdi no atsevišķiem burtiem krustvārdu mīklas manierē. Vārdi tiek lasīti virzienos no kreisās uz labo un no augšas uz leju. Spēlētāji vai komandas vāc punktus, liekot kopā vārdnīcā esošus vārdus līdz uzvar erudītākie!

  • Spēlētāju skaits: 2-4
  • Spēles ilgums:  ~1 stunda
  • Spēlētāju vecums: 10 vai vairāk gadi

Foto: Shutterstock.com

SABOTEUR

Spēles dalībnieki ir rūķu lomās, kuru uzdevums ir rakt zeltu. Pēkšņi šahtas dziļumos salūzt rakšanas rīks un izdziest gaisma. Atkal uzdarbojušies sabotieri! Bet kuri tie ir un vai tiem izdosies apturēt Tevi no dārgumu sasniegšanas? Ja Tev izdosies, atlīdzība ir dārgumi, ja ne, tie tiks sabotieriem.

Spēles sākumā katrs dalībnieks tiek vai nu pie “racēja” vai “sabotiera” lomas. Katram spēlētājam tiek iedalītas ceļa un rīcības kārtis, un dalībnieki izmanto vienu no tām katrā gājienā vai no tās atsakās par labu jaunai kārtij. Spēles uzvarētājs ir ir dalībnieks, kuram ir visvairāk zelta gabaliņu pēc trim gājieniem, kur viens gājiens tiek skaitīts brīdī, kad spēlētājs sasniedz dārgumus vai tam beidzas rīcības kārtis.

  • Spēlētāju skaits: 3-10
  • Spēles ilgums:  >0,5 stunda
  • Spēlētāju vecums: 8 vai vairāk gadi

Prāta spēles katra gaumei un maciņam

Šeit apskatītas vien dažas no milzīgā galda un prāta spēļu piedāvājuma. Ja arī Tevi aizrauj prāta spēles un vēlies nesteidzīgi atrast piemērotāko spēli izklaidei ģimenes vai draugu lokā, interneta veikals ir labākā vieta, kur to darīt! Piemēram, interneta veikala www.1a.lv piedāvājumā ir vairāk par 400 dažādu spēļu par labākajām cenām. Apmeklē veikala mājaslapu un izvēlies savu spēli!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru