No sākuma izstādes apmeklētāji domāja, ka tas ir parasts baļķis, taču, kad ielūkojās vērīgāk, viņi bija šokā

Ķīniešu māksla jau gadsimtiem tiek slavināta savu sīko detaļu un unikālās precizitātes dēļ. Visvairāk viņu darba kvalitāti var novērtēt pēc viņu koku izgriezumu mākslas darbiem.

Čžens Čunhuns ir viens no talantīgākajiem meistariem savā jomā. Pavisam nesen viņš iekļuva Ginesa rekordu grāmatā kā viens no iespaidīgāko darbu autoriem.

Šo milzīgo celma instalāciju sauc “Skats gar upi Cinmina festivāla laikā”. Darbs tika izstrādāts, vadoties pēc slavenā ķīniešu mākslinieka Čžana Ceeduanja glenzas. Celms ir 12 metrs garš un trīs metrus augsts.

Iekš šī celma atrodas izgrebts vesels ciemats, kurā mitinās apmēram 550 varoņi. Visas detaļas ir izstrādātas līdz pēdējam sīkumam: izgrebti balkoni, mājas, sulīgā veģetācija un pat smalkie viļņi upē.

Autora mākslas darbs mums pavēsta par 17. gadsimtā notiekošo, kad tolaik valdīja Sunu dinastija. Māksliniekam bija nepieciešami četri gadi, lai realizētu savu ieceri un ar to iepriecinātu arī visus pārējos.

Galvenais darba temats balstīts uz Cinmina festivālu, kas ir nacionāls, valsts svētkiem pielīdzināms pasākums, pieminot bojā gājušos. Šajā dienā cilvēki iededza sveces un devās ar ziediem uz kapiem pie saviem priekštečiem. Pasākums norisinās piecpadsmitajā pavasara dienā.

Aplūkojot šo darbu, iespējams saprast, kas tad patiešām ir īsts māklsas darbs. Domāju, ka arī kolekcionāriem un cilvēkiem, kam patīk antīkas lietas, noteikti būtu ļoti grūti novērtēt šo darbu. Visīstākajai mākslai nav iespējams noteikt vērtību!

Dalieties arī ar citiem lasītājiem!

Avots: dictat.net

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru