8 gadījumi, kad nevienam nevajadzīgi atkritumi kļuva miljoniem vērti

Cik bieži jums nākas atrast mājās lietas un priekšmetus, kas ne pavisam nav vajadzīgi? Iespējams, ka kādreiz nācies šādus priekšmetus atrast arī kaut kur uz ielas un jūs pat nenojautāt, ka turat rokās patiešām lielus dārgumus.

Mūsu redakcija ir apkopojusi stāstus, kur šādi atradumi to īpašniekiem atnesuši īstu bagātību. Kas zina, iespējams, ka arī jūsu dārzā ir kāds akmens, kura iekšienē ir miljoniem vērts safīrs vai kāds cits dārgums.

Zelta kauss

Parasts vīrietis no Anglijas, Džons Vēbers, 1945. gadā saņēma no sava vectēva neparastu metālisku krūzīti. Bērnībā viņš to izmantoja kā mērķi, lai šautu ar gaisa šauteni, pēcāk daudzus gadu desmitus viņam tā atradās kastē zem gultas.

Patiesībā tā nebūt nebija parasta krūze, bet gan pirms 2300 gadiem Persijā pagatavots zelta kauss. No sākuma Džons uzzināja par priekšmeta izcelsmi, bet tikai pēcāk tā patieso vērtību – 53000 ASV dolāru.

LASI VĒL: Vaksăcijas fanēm!!! Drausmīgs kājstarpes vaksēšanas stāsts! Diezgan smieklīgi gadījās

Žurnāls “Action Comics #1”

Kad Minesotā tikko nopirktās mājas īpašnieks Deivids Gonzaless jauca nost sienu, starp kaudzi dažādu papīru viņš atrada kādu 1938. gada komiksu. Šis žurnāls kļuva slavens ar to, ka tajā pirmo reizi tika attēlots Supermens. Tā kā šī žurnāla kopija bija padriskāta, to izdevās pārdot vien par 175 tūkstošiem ASV dolāru, lai gan visdārgāk šis žurnāls tika pārdots 2014. gadā – par 3,2 miljoniem.

Džona Konstebla glezna

Vienu dienu kādā izsolē Robins Darvels par 46 dolāriem iegādājās lādīti ar dažādiem krāmiem tajā –tie visi bija saistīti ar mākslu. Starp visiem tiem krāmiem atradās neliela izmēra glezna ar dabas ainavu attēlotu tajā. Pavisam drīz viņš šo kastīti iemeta savā galda atvilktnē, kur tā pavadīja nākošos 10 gadus.

Tikai viņa dēls Roberts Darvels pamanīja dīvainu parakstu otrpus nelielajai gleznai. Kad kādā jaukā dienā viņš sāka pētīt paraksta izcelsmi, atklājās, ka tā pieder vienam no dārgākajiem gleznotājiem Lielbritānijā – Džonam Konsteblam. Pavisam drīz glezna tika pārdota par 390 tūkstošiem dolāru.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru