7 bērnu uzvedības veidi, kurus nedrīkst un pat ir bīstami atstāt nepamanītus

Zagšana

Iespējams, ka nepietiekama uzmanība no saviem radiem un ģimenes var panākt, ka bērns sāk zagt. Tik pat liela iespēja, ka bērns nespēj pārvarēt savu vēlmi iegūt noteikto priekšmetu savā īpašumā, kā arī bērnam var trūkt kaut kādas morāles īpašības un griba.

Risinājums: šajā brīdī ļoti svarīga ir jūsu, vecāku, reakcija. Vienmēr saglabājiet mieru. Ja jūsu bērns ir paņēmis lietu, kas nav viņa, no sākuma noskaidrojiet, kādēļ viņš tā darīja. Paskaidrojiet bērnam, ka tā darīt nedrīkst, kā arī palūdziet bērnu atgriezt nozagto lietu (vai arī apmaksāt), kā arī lieciet viņam atvainoties tam cilvēkam, kuram šī lieta tika nozagta. Ja zagšana atkārtojas atkal un atkal, šādā gadījumā nepieciešamas vērsties pēc psiholoģiskas palīdzības. Pretējā gadījumā panāksiet, ka jūsu bērnam tas kļūs par ierastu lietu.

Necieņa pret apkārtējiem cilvēkiem

Necieņa pret apkārtējiem cilvēkiem var būt ne tikai pusaudžiem, bet arī bērniem pēc divu gadu vecuma. Mazie bērni ļoti bieži atkārto visu, ko tie ir redzējuši pa televizoru. Vēl biežāk bērni cenšas kopēt savus vecākus, kā arī vecākās māsas un brāļus, jo viņi uzskata, ka šāda rīcība ir normāla.

Risinājums: noskaidrojiet iemeslus, kādēļ jūsu bērns šādi uzvedas. Iemāciet saviem bērniem izteikt savas vēlmes vai nepatiku mierīgā tonī bez jebkādiem nepatikas un agresijas paņēmieniem. Iemāciet saviem bērniem pacietību ieklausīties citos cilvēkos. Ja gadījumā bērns sāk uzvesties pārlieku izaicinoši, atņemiet vai liedziet viņam jūsu līdz šim nodrošinātās privilēģijas.

Mānīšanās

Ļoti nozīmīgs ir bērna vecums. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam parasti ir ļoti izteikta un radoša iztēle. Eksperti liecina, ka bērni mēdz melot saviem vecākiem tādēļ, lai izvairītos no nepatikšanām, lai iegūtu uzmanību, viņiem ir bailes no striktiem vecākiem, kā arī vēlme iegūt iecerēto.

Risinājums: vienmēr saglabājiet mieru. Paskaidrojiet bērniem to, cik ļoti svarīga attiecībās ir uzticēšanās un atklātums. Izdomājiet veidu, kā nosodīt savu bērnu un panākt, lai viņš saprot, ka melošana ir nepieņemama lieta. Ja bērnam mānīšanās un melošana kļūst par pieņemtu lietu, problēma var būt daudz nopietnāka – tad jau būs nepieciešama speciālistu palīdzība.

Pinkšķēšana

Tas liecina par to, ka netika izpildīta kaut kāda bērna iegriba. No sākuma pārliecinieties, ka ar bērnu viss ir kārtībā. Iespējams, ka bērnam pietrūkst jūsu uzmanība vai arī kaut kas viņu satrauc. Turklāt šādā veidā bērni bieži vien iegūst kāroto, jo daudzi vecāki steidz izpildīt savu atvašu vēlēšanos, lai tikai viņi liktu viņus mierā. Galu galā iespējams iedzīvoties tajā, ka jūsu bērni būs izlutināti un sāks uzvesties aizvien nesmukāk.

Risinājums: centieties būt ļoti neitrāli pret šādu sava bērna uzvedību. Atgādiniet savam bērnam atkal un atkal, ka viņam jāiemācās runāt normālā balsī. Ja gadījumā bērns šādi uzvedas regulāri, nepieciešams pārdomāt to, kas tobrīd notiek ģimenē. Centieties savam bērnam ieskaidrot, ka arī viņš ir pilnvērtīgs ģimenes loceklis.

Rupjas manieres

Iespējams, ka daudzus izbrīna tas, ka bērns čāpstina vai izrāda necieņu pret apkārtējiem cilvēkiem. Tik pat pārsteigti būsiet arī tad, kad uzzināsiet, ka šādas pašas manieres novērojamas arī bērna ģimenē. Tādi vārdi kā “lūdzu”, “paldies” un “atvainojiet”, kā arī daudzi citi pareizu manieru piemēri, noteikti uzskatāmi par normām.

Risinājums: kad jūs māciet saviem bērniem manieres, neradiet viņiem nekādu spiedienu. Biežāk atgādiniet, lai jūsu bērni ir daudz iecietīgāki un pieklājīgāki pret apkārtējiem cilvēkiem. Arī vecāki un citi radi nedrīkst ikdienā atslābt, jo bērni attēlo visu, ko ikdienā redz.

Neaizmirstiet dalīties arī ar saviem draugiem, radiem un paziņām!

Avots: adme.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru