7 bērnu uzvedības veidi, kurus nedrīkst un pat ir bīstami atstāt nepamanītus

Būt vecākiem tiešām ir viena no labākajām lietām pasaulē. Taču tie, kuriem ir bērni, noteikti zina, ka tā ir arī viena no visgrūtākajām lietām, kādas ir.

Lai bērni būtu pienācīgi izglītoti, labi audzināti un spējīgi dzīvē kaut ko sasniegt, nepieciešams ieguldīt daudz darba. Līdzās bērniem ari vecāki reizēm saprot, ka paši nezina, kā noteiktā situācijā uzvesties.

Mūsu redakcija šodien nolēma apkopot visizplatītākās problēmas bērnu uzvedībā, kuras ir pat bīstami neņemt vērā.

Slēpšana un nestāstīšana

Ļoti bieži bērni baidās paziņot par kaut ko sliktu, ko viņi ir redzējuši, jo domā, ka par to tiks sodīti viņi. Daži bērni speciāli klusē par šādām lietām, lai pārmācītu vai iegūtu kaut kādu labumu sev. Tik pat daudzi bērni domā, ka viņi šādā veidā citiem cilvēkiem dara labu.

Risinājums: ir nepieciešams bērnam iemācīt atšķirību starp nosūdzēšanu un modrību. Iesakām noklausīties bērna sacīto, nesākt sodīt viņu pirms laika un censties kopīgiem spēkiem rast risinājumu.

Sāncensība māsu un brāļu starpā

Šo traucējumu bērniem bieži vien izraisa paši vecāki (piemēram, uzsverot, ka viens ir gudrāks, skaistāks vai sportiskāks par otru), vai vēl briesmīgāk – padarot vienu no bērniem par savu iemīļotāko lutekli.

Risinājums: noskaidrojiet problēmas sakni un novērsiet to. Iemāciet saviem bērniem darboties kā komandai, iemāciet viņus taisnīgi atrisināt konfliktus. Paskaidrojiet viņiem, ka ir ļoti svarīgi cienīt citu cilvēku jūtas. Centieties ik pa laikam pavadīt laiku vienatnē ar katru no bērniem, jo tas palīdzēs uzturēt ģimenē siltas un draudzīgas saiknes.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru