Kāpostu salāti ziemai “Rudens”.
Sastāvdaļas:
Baltie galviņkāposti (labāk šķirni Slava) 5 kg.
Burkāni 1 kg.
Dārza sīpoli 1 kg.
Sarkanie bulgāru pipari 1 kg.
Cukurs 350 gr.
Sāls 4 ēd karotes ar kaudzīti.
Etiķis 9% 0.5 litrs.
Saulespuķu eļļa 0.5 litrs.
Pagatavošana:
Sagriezt kāpostus, sīpolus, papriku, burkānus sarīvēt. Visu uzmanīgi samaisīt, bet ne mīcīt! Pievienot cukuru, saulespuķu eļļa, etiķis un sāli, vēl vienu reizi samaisīt, likt burkās, saspiežot ar plaukstu. Pēc trim dienām aiztaisīt ar vākiem un likt ledusskapī. Salāti ilgi glabājas un garšu nezaudē.
Salāti ar kāpostiem.
Sastāvdaļas:
1 kg gurķu
2,5 kg tomātu
1, 5 kg piparu
1 kg burkānu
2 kg kāpostu
1 kg sīpolu
4 ēd. k. sāls
5 ēd. k. etiķa
1 pētersīļu saišķītis
700 gr augu eļļas
1 glāze cukura
Pagatavošana:
Burkānus sarīvēt. Sīpolus, gurķus, kāpostus sagriezt. To visu gan var sasmalcināt arī ar kombainu. Papriku sagriezt salmiņos. Tomātus sariezt plānos pusapļos. Papriku un tomātus ar kombainu labāk nesmalcināt, iznāks neestētiska putra. Smalki sagriezt pētersīļus. Visus dārzeņus samaisīt lielā bļodā. Tad sagatavot marinādi, sajaukt eļļu, cukuru, sāli, etiķi, visu rūpīgi sajaukt, un pārliet ar marinādi dārzeņus. Vēlreiz visu labi sajaukt. Salātus salikt burkās un sterilizēt, 1 l burkas — 30 minūtes, 0,5 l burkas — 15 minūtes. Aizvākot, nolikt burkas ar vākiem uz leju un nolikt burkas zem segas. No šī produktu daudzuma iznāk 7 litra burkas.
Ātri pagatavojami kāposti.
Sastāvdaļas:
2 kg kāpostu,
1 svaigs gurķis,
2 vidēji burkāni,
1 paprika.
Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu