5 kāpostu salātu garšīgas receptes ziemas krājumiem

Pagatavošana:

Sakapāt kāpostus, burkānus sarīvēt uz rupjās rīves, sīkos gabaliņos sagriezt gurķi un patriku, visu sajaukt, cieši visu salikt 3 litru burkā un pārliet ar verdošu marinādi.

Marināde kāpostiem:

  • 1 litrs ūdens,
  • 1 ēd. karote ar kaudzīti sāls
  • 3 ēd. kar. ar kaudzīti cukura,
  • 1 ēd. karote 70% etiķa. Ja jums ir tikai 9%, tad paši izrēķināt proporcijas.

1 litra marinādes pilnīgi pietiek 3 litrīgai burkai ar kāpostiem. Pirms pasniegšanas galdā var pārliet kāpostus ar eļļu un piegriezt svaigus sīpolus. Marinētus kāpostus uzglabāt ledusskapī. Jums nav jāgatavo daudz, vienmēr var pagatavot svaigu partiju. Apēdām un uztaisam salātus atkal.

Kāposti gruzīnu gaumē

Sastāvdaļas:

  • galviņa balto kāpostu,
  • bietes,
  • ķiploki,
  • rūgto piparu pāksts,
  • melnie nemaltie pipari,
  • sāls,
  • Verdošs ūdens

Pagatavošana:

Sagriezt kāpostgalvu gabaliem, kopā ar kacenu, bietes sagriezt ripiņās, notīrīt ķiplokus, rūgtā pipara pāksti sagriezt ripiņās.

Dziļā katlā liekam slāņiem: kāpostu gabalus, biešu ripiņas, tad ķiploka daiviņas, tad rūgtā pipara ripiņas, melnā pipara zirnīšus, un tā slāni uz slāņa, līdz katls ir pilns, un līdz augšas malai paliek brīva vieta apmēram 5 cm.

Vāram ūdeni citā katlā, ieberam tajā sāli, marinādei vajag būt sāļākai nekā jūs esat pieraduši sālīt ēdienu.

Uzlejam karsto sālsūdeni dārzeņu kārtām, uzlikam kādu smagumu un aiztaisam katlu ar vāku. Pēc 4-5 dienām kāposti gatavi.

Šķidrums no kāpostiem ir līdzīgs biešu kvasam, un tas arī starp citu ir ļoti veselīgs mūsu kuņģa zartu trakta sistēmai. Pamēģiniet pagatavot, labu jums apetīti!

Baklažāni ar kāpostiem ziemai

Sastāvdaļas:

  • baklažāni — 1 kg;
  • svaigi kāposti — 1 kg;
  • burkāni — 300 g;
  • ķiploki — 10 daiviņas;
  • asie pipari — pēc garšas;
  • melnaie pipari — 10 gab.;
  • sāls — 1,5 ēd. kar.
  • etiķis 9% — 0,5 glāzes (vai pēc garšas).
  • Sāli un etiķa ir iespējams noregulēt pēc savas garšas.

Pagatavošana:

Vispirms vajag sagatavot baklažānus. Baklažāniem jānogriež astītes, jāliek verdošā ūdenī, un pēc uzvārīšanas jāvāra vēl 5 – 7 minūtes, lai baklažāni nepārvārās. Kad tie izvārās nolikt uz šķīvja, lai atdziest. Kamēr baklažāni atdziest kāpostus smalki sagriezt un salikt lielā bļodā. Burkānus sarīvēt uz rupjās rīves un pievienot kāpostiem. Sagatavot asos piparus un ķiplokus.

Asos piparus smalki sagriezt un ķiploks saspiest ķiploku spiedē.. Ķiplokus un piparus pievieno pie kāpostiem ar burkāniem. Tāpat jāpievieno 10 piparu graudiņus. Visu rūpīgi samaisīt. Atdzisušus baklažānus sagriezt kubiņos apmēram 2 см. salikt baklažānus bļodā pie dārzeņiem, piebērt sāli un etiķi. Rūpīgi samaisīt.

Pagaršot, un ja vajag noregulēt sāls un etiķa daudzumu pēc savas garšas. Salikt baklažānus ar kāpostiem burkās un nolikt burkas vēsā vietā. Pagaršot salātus varēs jau nākamajā nedēļā.

 

Arī interesanti: Kāpostu skābēšana: Labākā recepte! Ļoti ātri pagatavojami skābēti kāposti! SPIED ŠEIT, lai lasītu! 

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru