5 frāzes, kuras bieži izmanto hroniskie meļi

Hroniski meļi bieži izmanto vienas un tās pašas frāzes, lai apmānītu apkārtējos. Ja jūs būsiet apbruņojies ar šādu vārdu sarakstu, tad nekļūsiet par kārtējo apmāna upuri.

Neviens no mums vienmēr nesaka taisnību, bet “baltie” meli, kas domāti, lai kādu pasargātu no sāpēm – tas ir viens, bet apmāns ar mērķi noslēpt svarīgu  informāciju – tas jau ir kaut kas cits.

Meli var novest pie attiecību izjukšanas, uzticības zaudēšanas un pat finansu problēmām. Bet, kā atšķirt meli no godīga cilvēka?

Zinot šīs 5 frāzes, jūs varēsiet pasargāt sevi un izvairīties no apmāna.

LASI VĒL: Melo, un mēs viņiem ticam! 5 melu veidi, kādus izmanto daudzi vīrieši

Godīgi sakot/taisnību sakot

Cilvēks, kurš acīmredzami cenšas jūs apmānīt, lai būtu pārliecinātāks, teiks: “Godīgi”. Cilvēki, kuru nodoms nav jums melot, neizmantos tamlīdzīgas frāzes.

Pārāk daudz detaļu

Meļiem nākas iegaumēt dažādas viņu melīgo stāstiņu detaļas, lai nenonāktu lamatās. Viņi bieži stāsta pārāk daudz sīkumu, cenšoties padarīt savu stāstu reālāku. Piemēram, melis cenšas pateikt: “Bija tieši 8:15 no rīta, kad es paskatījos pa logu un ieraudzīju, ka mašīna ir pazudusi”. Maz, kurš zinātu precīzu laiku, vai arī nolemtu tādā situācijā paskatīties pulkstenī.

Es nekad ne/es vienmēr

Tādi vārdi kā “nekad” un “vienmēr”, paši par sevi ir melīgi, jo mēs reti vai nekad neko tamlīdzīgu nedarām savā dzīvē. Melis izmanto šādus vārdus sarunā, lai šķistu esam uzticamāks cilvēks.

“Viņi, viņš, viņa” vai “mēs” lietošana vairāk par “es”

Izvairoties no atbildības un sava “es” lietošanas, meļi cenšas iegūt lielāku  uztīcību. Lai liktu mums noticēt, viņi mazāk izmanto “es” apgalvojumus.

Attaisnošanās, noliegšana un īsas atbildes

Mičigānas valsts universitātes komunikāciju departamenta pētnieki ir izpētījuši, cik bieži melo tipisks amerikānos. Viņi veica tautas aptauju starp 1000 pieaugušajiem, un palūdza viņiem paziņot, cik daudz viņi melo 24 stundu laikā. Rezultāti bija sekojoši: 60 % no respondentiem paziņoja, ka viņi vispār nemelo. Tādā veidā sanāk, ka atlikušie 40 % ir meļi.

Cilvēki, kuri melo, automātiski atsakās no jebkāda veida apvainojumiem, pat, ja viņus vēl nav paspējuši apvainot. Tāpat viņi cenšas paskaidrot, kāpēc viņi ir rīkojušies tieši tā, un ne citādi, kaut arī viņiem tas nemaz netika jautāts. Meļi runā īsās frāzēs, lai noslēptu to, kas patiesībā notika.

LASI VĒL: Mazliet nenopietni: Kā uzzināt, ka vīrietis melo

Neskaitot šīs 5 frāzes, kuras izmanto meļi, lai liktu jums viņiem noticēt, viņiem ir arī daži neverbāli signāli. Viņi tos neviļus izmanto sarunā. Tie ir tādi signāli, kā:

bieža sejas aizskaršana vai matu virpināšana;

uzstājīgs acu kontakts, kamēr viņi runā – acis neatraujot;

uztraukts un nervozs skatiens;

kājas virzītas uz durvju pusi vai prom no jums.

Tagad jūs zināt, ko parasti saka meļi. Brīdināts – nozīmē apbruņojies!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru