5 apvainojumi no vīriešu mutes, kurus nedrīkst paciest sakostiem zobiem

  1. Viņš noniecina jūsu sasniegumus

Šeit arī izteikumi par jūsu karjeru un algu, panākumiem dzīvē, lieliem un maziem sasniegumiem/kļūdām. Agri vai vēlu jūsu sirdī aug sēkliņ: partneris neatbalsta un neslavē:”Viņš mīl?”

– Es tik daudz šajā rītā jau paspēju izdarīt!

– Jā, jā. Es, lūk,…

Kā reaģēt? Ja izredzētais pirmo reizi uzsācis šādu sarunu, tad sāciet runāt ar viņu par citu tēmu. Ja viņš atkal un atkal pie tās atgriežas, tad paskaidrojiet, ka jūs priecājaties par viņa panākumiem, karjeru un uzvarām dzīvē. Bet tas ir superīgi TIKAI VIŅAM. Uzsveriet to, ka, noniecinot jūsu panākumus, viņš pašrocīgi bojā jūsu attiecības.

  1. Savu vecāku vai draugu priekšā viņš jūs nostāda neizdevīgā gaismā

No sākuma pārlasiet punktu Nr.1. Pēc tam skaidrā prātā novērtējiet sekojošo:

  • Viņš runā par jūsu darbiem vai personīgajām īpašībām?
  • Varbūt viņš patiešām zina, par ko runā, jo ir profesionālis tajā sfērā, kur jums kaut kas noticis vai arī izdevies?
  • Vai viņš atbalstu nomaina ar ironiju un pasmiešanos?

Vislielāko aizvainojumu izjūtam, kad vīrietis mētājas starp divām nometnēm. Privātā sarunā viņš priecājas, ka jūs aizgājāt uz rakstniecības kursiem. Bet draugu un vecāku priekšā stāsta, ka jūs pa vakariem rakstāt  “visādas muļķības”¸kaut gan tā vietā varējāt uztaisīt kaut ko ēst.

Jūs varat veselu nedēļu mazgāt traukus un nelūgt viņu palīgā, bet, diemžēl izlietnē visnmēr stāvēst krūzīte ar karotīti, kad ciemos iebrauks viņa vecāki. Vai partneris pateiks, ka tā ir vienmēr, tas ir, izlietnē vesela kaudze ar nemazgātiem traukiem?

Kā reaģēt? Pārstājiet būt atkarīga no citu viedokļa un kritikas. Tālāk viss pēc situācijas. Ja jūs sperat pirmos soļus vai arī esat cietusi neveiksmi vīra profesionālajā sfērā, tad ņemiet vērā viņa vārdus. Ja tas nav stāsts par jums, tad palūdziet, lai pievalda mēli.

Ja izveidojas pārspīlēšana (vai meli), pasakiet, ka vēlaties attiecības veidot uz godīguma un cieņas. Nemanipulējiet. Izpildiet paši to, ko lūdzat no otra.

  1. Viņš “izķidā” jūsu vecākus

Tava māte nav diez ko apķērīga”, lai tavi vecāki pie mums nebrauc”, “tavs tēvs ir tāds nūģis, nevaru viņu ciest”. Protams, ka jūs to uztversiet personīgi. Un reiz aizdomāsieties, ka jūs savam vīrietim vairs nepatīkat.

Kā reaģēt? Sāp par savējiem – nerunājiet sliktas lietas arī par viņa vecākiem. Pieņemiet kopīgus noteikumus: nepierādiet, kura mamma vai tētis ir labāks, uzaiciniet viņus ciemos pēc abpusējas piekrišanas, izveidojiet adekvātu saziņas taktiku.

Vēlreiz: nepacietiet. Mīļotais var neapzināties, ka viņš jūs sāpina. Sargiet viens otru!

Avots: marketium.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru