11 augļi un ogu, kurus zinātnieki iesaka ēst ar visiem kauliņiem

Irbenājs. Ja jums ir iespējas, obligāti apēdat dažas irbenāja ogas un ne izspļaujat kauliņus, jo tos uzskata par lielisku dabas organisma attīrītāju. Irbenāja sēklas bagātas ar labvēlīgām vielām, normalizē zarnu trakta mikrofloru un pozitīvi ietekmē sirds un asinsvadu sistēmas darbību. Turklāt tie samazina tūsku, veic organisma tīrīšanu, atbrīvo nieres un urīnpūsli no akmeņiem un smiltīm. Ieteicams katru dienu apēst pa 10 ogām.

Melone. Pirmais, ko dara daudzi pēc melones sagriešanas– izmet sēklas, bet patiesībā tos var izmantot savā labā. Ja tos apēst, ne ko”zot, tad viņi sniegs tikai zarnu attīrošu efektu, bet ja tos tomēr pārkost un, tad organismā nonāks vērtīgi pārtikas fermenti, kas ir labvēlīgi gremošanas traucējumu gadījumā. Turklāt melones sēklās ir olbaltumvielas, kālijs, A vitamīns un fosfors.

Āboli. Pēc pētnieku domām mums piemīt vēl viens nepareizs ieradums, apēst tikai ābola mīkstumu, bet pārējo izmest. Lieta tāda, ka gatavu augļu sēklas satur daudz E vitamīna un joda, tā nu pietiek apēst 6-7 sēkliņas, lai nodrošinātu organismu ar joda dienas normu. Turklāt izrādījās, ābolu sēklas pozitīvi ietekmē smadzeņu darbību un paaugstina organisma tonusu. Ļaunprātīgi izmantot, protams, tās nevajadzētu, jo ābolu sēklas lielā daudzumā var izraisīt saindēšanos.

Kivi. Skaidrs, ka reti kam ienāktu prātā izkasīt mazas melnas sēklas no kivi, tāpēc tikai dažus vārdus par viņu noderību. Sastāvā ir daudz E vitamīna un omega -3 taukskābju. Ir pierādīts, ka regulāri lietotu kivi ar sēkliņām var aizmirst par tādu problēmu kā acs piepampumu.

Dateles. Jums garšo šie žāvētie augļi? Tad sākat tās ēst kopā ar kauliņiem. Pētījumi rāda, ka kauliņos ir vairāk olbaltumvielu un tauku nekā mīkstumā. Turklāt tie satur daudz minerālu, piemēram, kālija, selēna, magnija un vara. Tautas medicīnā dateļu kauliņu pulveri izmanto kuņģa zarnu trakta traucējumu ārstēšanai un dažādu iekaisumu gadījumos.

Arbūzs. ir grūti atrast cilvēku, kurš ēd arbūzu kopā ar kauliņiem, un tā ir liela kļūda. Zinātnieki ir pierādījuši, ka tie satur daudz dzelzs un cinka, turklāt biopieļaujamā formā, proti organisms uzsūc 85-90%. Un vēl sēklās ir šķiedrvielas, olbaltumvielas. Pētījumi rāda, ka arbūzu sēklas der cukura līmeņa regulēšanai asinīs un ādas stāvokļa uzlabošanai.

avots

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru