11 augļi un ogu, kurus zinātnieki iesaka ēst ar visiem kauliņiem

Zinātnieki ir pierādījuši, ka daudzi ēšanas paradumi, izrādās kaitīgi, un labāk tikt no viņiem vaļā pēc iespējas ātrāk. Jūsu uzmanībai piedāvājam augļu un ogu sarakstu, ko ēst labāk ir kopā ar visiem kauliņiem.

Mums kopš bērnības ir mācīts, ka ēdot augļus un ogas, kaulus obligāti vajag izmest. Zinātnieki ir pierādījuši, ka dažos kauliņos ir daudz vitamīnu un citu derīgu vielu, tie ir veselīgi mūsu organisma. Nāksies mainīt savus paradumus un ēst augļus pa jaunam.

Citrusaugļi. Cenšaties pirkt šķirnes, kurās ir maz sēklu, tad lūdzu pārstājat to darīt. Daudziem būs atklājums, informācija par to, ka citrona un laima sēklas var aizstāt aspirīnu un palīdzēt mazināt galvassāpes. Tas skaidrojams ar to, ka viņu sastāvā ir salicīla skābes, tāpēc, ja sāp galva, nograužat dažas sēkliņas un sāpes pazudīs. Kas attiecas uz apelsīnu sēklām, tad viņās ir daudz vitamīna B17, kas ir svarīgs cīņas ar vēzi un sēnīšu saslimšanām.

Olīvas. Pērkat olīvas bez kauliņiem?, tad ziniet, ka jūs sev liedzat lielisku žultdzenošu līdzekļi, kas pozitīvi ietekmē visu jūsu zarnu trakta sistēmas darbību. Turklāt olīvu kauli tiek uzskatīti par labiem sorbentiem, kas attīra organismu no toksīniem. Speciālisti iesaka mēneša laikā apēst aptuveni 15 olīvu ar kauliņiem, un tā būs laba profilakse pret akmeņu veidošanos nierēs un žultspūslī.

Granāts. Ir cilvēki, kuri atsakās no granāta, sīku kauliņu dēļ, bet citi tos vienkārši izspļauj. Zinātnieki ir pierādījuši, ka sēklu sastāvā ir daudz polifenolu un miecēšanas vielau, kas ir svarīgas sirds un vēža ārstēšanai. Pētījumi liecina, ka granātu kauliņu sastāvā ir antioksidanti, tie paaugstina izdzīvošanas spējas veselām šūnām un izraisa slimo vēžu šūnu nāvi.

Kizils. Kizila kauliņu īpašības līdzinās olīvu kauliņu īpašībām, bet tautas medicīnā tos lieto hemoroīdu ārstēšanai. Tādēļ nedēļas garumā vajag apēst 15 augļus, ne izspļaujot kauliņus.

Vīnogas. Cilvēkus var sadalīt divās grupās, tie kuri ēd vīnogas un izspļauj kauliņus, un tie kuri to nedara. Vīnogu mīkstumā atrodas liels resveratrola daudzums, tā ir viela, kas palīdz cīņā ar vēzi, sirds un asinsvadu sistēmas ārstēšanā, un Alcheimera slimības attīstības riska mazināšanā. Bet to der zināt, ka vēl vairāk šo savienojumu ir vīnogu kauliņos.

Šķir nākošo lapu un lasi turpinājumu 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Pievienot komentāru