10 mīti par ietekmi uz cilvēka veselību

Plantain leaves on knee outdoors

1.Ceļmallapa ārstē ievainojumu.
Tā ir viena no pilsētas leģendām. Iespējams, ka ceļmallapu uzlējums arī palīdz, bet likt ar siekalu samitrinātu ceļmallapu pie ievainojuma – tas noteikti nepalīdzēs, turklāt netīru, no zemes izrautu ceļmallapu labāk vispār nelikt pie ievainojuma, tas var izraisīt infekciju.

2. Lasīšana bez gaismas pasliktina redzi.
Nepasliktina, bet ievērojami apgrūtina. Kad cilvēks lasa grāmatu ar lukturīša palīdzību, viān acis ir stipri saspringtas un “nūjiņas”, kas stiprina acu ābolus, uzsāk aktīvu darbu, kas diezgan spēcīgi noslogo acis, un tāpēc tās ātri nogurst un, iespējams, sāpēs.

3. Mēz izmantojam tikai mazu daļiņu no mūsu smadzeņu iespējām.
Nezinu, varbūt arī ir tādu cilvēki, bet vidējais statistiskais cilvēks smadzenes izmanto par visiem 100 %. Pirmo reizi par 10 % runāja psihologs Viljams Džeims 19. gadsimtā, tagad šī teorija absolūti netiek atbalstīta zinātnieku pasaulē un tiek uzskatīta par kļūdainu.

4. Mitrs un auksts laiks veicina saslimšanas.
Saslimšanas izraisa pirmām kārtām jau vīrusi, kuri, starp citu, daudz vairāk ir telpās, kur cilvēki ziemā arī pavada visvairāk laika. Un tomēr ir zināms, ka aukstā laikā cilvēka imunitāte pazeminās, tāpēc, ja kaut kur tomēr esat saķēruši vīrusu, tad labāk ilgu laiku salā neuzturēties.

Šķir tālāk un lasi turpinājumu

Iesaki šo rakstu citiem!

Pievienot komentāru